ÎNGRIJORĂTOR: Ne aşteaptă un 2017 TERIBIL!

Credeaţi că 2016 a fost un an greu, agitat şi plin de evenimente? Staţi puţin să vedeţi ce previzionează politologii, sociologii şi specialiştii americani în geopolitică pentru anul care urmează. Creştinii din America de Nord cred că eclipsa de la 21 august anunţă sfârşitul dominaţiei Omului pe Pământ. Politologii britanici cred că viaţa politică internaţională constituie cadrul ideal pentru declanşarea celui de al Treilea Război Mondial.

20 ianuarie. Preşedintele nou ales, Donald Trump (70 de ani) va depune jurământul şi începe un mandat de patru ani la Casa Albă.

Foto: AFP/Guliver/Gettyimages

Cel de al 45-lea preşedinte al Americii este o figură politică extrem de controversată. Politica lui a divizat naţiunea, a băgat spaima în peste 35 de milioane de migranţi, care se aşteaptă să fie deportaţi. Mexicul a luat în calcul încetarea legăturilor economice cu SUA după construirea unui zid la graniţa dintre cele două state. China avertizează că încetarea colaborărilor dintre cele două ţări poate produce mai multe dezavantaje SUA decât şi-ar putea imagina. Iar relaţiile cordiale dintre Trump şi Putin pot produce dezechilibre geopolitice strategice.

Martie. Dezastrul ecologic devine iminent în contextul în care SUA (ca urmare a politicilor promovat de Donald Trump în campanie) vrea să anuleze Acordul de la Paris privind cotele de poluare pe plan internaţional. Până în prezent 100 de ţări s-au angajat să respecte un nivel decent de emisii de dioxid de carbon. Printre cele mai poluante ţări din lume se numără China, SUA şi India. La ultima întâlnire de la Paris aceste ţări s-au angajat să reducă emisiile cu efect de seră, dioxidul de carbon şi să reducă utilizarea gazelor de şist.

Mai. Şansele ca omenirea să dispară de pe suprafaţa Terrei au crescut alarmant. Savantul în calculul probabilităţilor Fergus Simpson, de la Universitatea din Barcelona, crede că Apocalipsa se poate produce practic în orice clipă începând cu această lună din 2017. Simpson a declarat pentru The Sun că „de la începuturile omenirii şi până în prezent s-au născut aproximativ 100 de miliarde de oameni, după încă 100 de miliarde specia umană dispare”. Din calculele lui sunt 87% şanse ca omenirea să prindă anul 2100. Însă probabilităţile pot scădea dramatic de când a fost creată „inteligenţa artificială puternică”.

Iulie. Anunţul făcut de Trump în campania electorală că SUA nu va mai avea o participare la fel de importantă în acţiunile NATO, dacă „nu va fi plătită corespunzător de statele în ajutorul cărora intervine” a produs un şoc mondial. Influenţa Rusiei condusă de Vladimir Putin a crescut şi bombardamentele din Siria s-au înteţit.

http://www.click.ro/news/lume/ne-asteapta-un-2017-teribil

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.