Întăriri cu experienţă pentru Europa League! Voiculeţ, Herea şi Medina la Pandurii!

pag161

Pandurii au început să se întărească pentru noul sezon. Trei mijlocaşi au semnat până acum, Voiculeţ, Herea şi spaniolul Medina, toţi fotbalişti experimentaţi.

Herea, „suflat” Rapidului

După Voiculeţ, Pandurii a mai adus un mijlocaş experimentat. Ovidiu Herea este un jucător cu nume, un jucător care ar trebui să aducă un plus de valoare la echipă. Jucătorul de 31 de ani a încheiat o aventură de 3 ani în străinătate, la Sion (Elveţia) şi mai apoi la Skoda Xanthi (Grecia) şi se întorsese iniţial în ţară pentru a semna cu echipa lui de suflet, Rapid. Giuleştenii nu ştiu însă dacă pot evolua în Liga 1 din cauza faptului că sunt în faliment aşa că Herea s-a reorientat rapid şi a ajuns în cantonamentul pandurilor de la Maribor, semnând un contract pe 2 ani cu preşedintele Narcis Răducan. Herea poate acoperi posturile de mijlocaş central cât şi de al doilea atacant aşă că e extrem de folositor în acest moment lui Grigoraş. Cele mai bune cifre ale mijlocaşului au fost la Rapid, acolo unde în 6 sezoane a marcat de 45 de ori în 182 de meciuri. Faptul că are „lipici la gol” este demonstrat şi de cele 11 goluri în 53 de apariţii la Sion dar şi de cele 5 goluri în 21 de partide la Xanthi. Herea are şi experienţă de Europa League cu Rapid şi chiar a bifat şi 3 meciuri pentru naţionala României în urmă cu 5 ani. „Herea este un jucător de mare calitate. Sunt extrem de bucuros că ni se va alătura şi sunt convins că va fi unul dintre favoriţii tribunei”, a spus Narcis Răducan .

A venit şi un spaniol din liga a treia

Pandurii „forează” de zor şi piaţa externă. Sunt mulţi fotbalişti liberi de contract în acest moment, atât în Europa cât şi în America de Sud aşa că gorjenii încearcă să aleagă cu grijă pe cine să transfere. Nu e vorba, desigur, de fotbalişti cu nume, ci de jucători care să poată ajuta echipa. Unul dintre aceştia este Armiche Ortega Medina care a sosit recent în cantonamentul pandurilor din Slovenia iar ieri a semnat pe doi ani. Medina este un mijlocaş ofensiv spaniol de 28 de ani cu un CV deloc impresionant, dar nici foarte sărac. Acesta a mai evoluat în ţara natală la Las Palmas, la Mestalla (echipa a doua a Valenciei) şi ultima oară la Barakaldo în liga a 3-a. În străinătate, Media a acumulat experienţă în special în Grecia la Levadiakos acolo unde are cele mai bune cifre din carieră, 50 de meciuri, 3 goluri şi 13 pase de gol, dar a bifat şi o aventură ratată în Polonia la Cracovia.

3
transferuri oficiale a făcut Pandurii până acum, Voiculeţ, Herea şi Medina. Urmează să semneze probabil Bărbuţ de la ACS Poli. Buleică şi Vali Munteanu s-au întors la Pandurii din împrumuturile la Chiajna respectiv Farul

Miza pe jucători cu experienţă

Din transferurile făcut până în acest moment la Pandurii, putem trage concluzia că se urmăreşte viitorul pe termen scurt al echipei. Voiculeţ şi Herea sunt jucători de valoare, dar au deja 31 de ani şi nu se poate scoate profit de pe urma lor în timp ce Medina are şi el 28 de ani. Când vorbim de termen scurt ne referim la preliminariile Europa League, acolo unde cu puţin noroc la tragerea la sorţi şi cu o pregătire bună, Pandurii poate depăşi cele două tururi programate pentru a ajunge în grupe. O calificare în grupe ar rezolva practic problemele financiare ale clubului pentru cel puţin un sezon aşa că e lesne de înţeles de ce Narcis Răducan şi Petre Grigoraş gândesc în acest fel. Important e însă ca în continuare să se acorde atenţie şi tinerilor de la echipa a doua. Aceştia au primit o puternică „injecţie” de moral, fiind deplasaţi în cantonamentul din Slovenia iar câţiva dintre ei, gen Trifu sau Pîrcălabu, au demonstrat că merită încercaţi şi la Liga 1. Pe lângă aceştia, mai sunt Piţian, Dănăricu şi chiar Mărgărit sau Trocan, iar odată cu regula fotbalistului sub 21 de ani obligatoriu pe teren la Liga 1, Pandurii nu are voie să nu-i păstreze pe aceşti tineri în lot pentru sezonul viitor.

Stagiul sloven se încheie cu un amical cu Volyn Lutsk

Pandurii au ajuns aproape de finele stagiului de pregătire din această vară, stagiu programat în Slovenia, la Maribor. Grigoraş îşi va testa astăzi elevii contra unui nou adversar puternic, Volyn Lutsk. Testul cu ucrainenii de primă ligă vine după egalurile cu NK Osijek (0-0) şi Dinamo Zagreb (1-1) şi după victoria superbă cu Steaua Roşie Belgrad (4-2). Gorjenii vor mai disputa probabil un meci de verificare şi în ţară înainte de startul noului sezon, dar testul cu Volyn Lutsk îl va edifica pe Grigoraş în privinţa potenţialului elevilor săi cu două săptămâni înainte ca Liga 1 să pornească din nou la drum. Pandurii vor reveni sâmbătă în ţară la capătul unui stagiu început sub comanda secunzilor lui Edi Iordănescu şi preluat, începând de la amicalul cu Osijek, de stafful lui Petre Grigoraş.

loading...
Loading...

Citește și

De la Pandurii, la Viitorul!

Pentru unul dintre componenții lotului de fotbal gorjean, titular în partidele desfășurate de trupa lui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.