Într-o singură zi, primarul Florin Cârciumaru a semnat cu aceeaşi firmă 15 contracte

carciumaru

Este stupefiant să vezi cum primarul municipiului Târgu Jiu s-a comportat cu bugetul local. Nu cred că undeva în ţară, în ultimii 26 de ani, s-a mai întâmplat o situaţie asemănătoare. O să mă limitez la a face cât mai puţine comentarii.

Documentele publicate vorbesc de la sine. Este uluitor că mai apar oameni disperaţi care încearcă să-l salveze pe primar, spunând, de pildă, că bradul nu a fost totuşi aşa de scump și că Primăria din Severin ar fi cheltuit, de fapt, mai mult decât ne-au comunicat nouă prin adresă. Mă întreb câtă disponibilitate la promiscuitate pot să aibă unii. În fine, asta este treaba lor! Primăria a dat pe brad o sumă fabuloasă, spre exemplu, Primăria din New York a cheltuit 50 de mii de dolari pentru un brad a cărui stea a fost construită în totalitate din cristale Swarovski. Pentru cei interesaţi, pot găsi aceste informaţii pe net.

De ce să semnezi atâtea contracte într-o singură zi?

Există două explicaţii: fie cei care au făcut-o sunt nebuni, ceea ce nu este cazul, căci cel puţin oficial nu ne-au parvenit astfel de informaţii, fie cei care au făcut-o au dorit să ascundă ceva. Pentru a semna 15 contracte într-o singură zi, cu aceeaşi firmă, asta ar însemna că activitatea primăriei pe acea zi a fost blocată cu acest fapt, căci un contract trebuie să treacă pe la mai multe departamente pentru a primi viză.

Dacă ar fi trebuit să încheie un singur contract, atunci ar fi fost obligaţi să respecte legea şi să organizeze licitaţie, deoarece valoarea totală ajungea la o sumă în care legea este imperativă: “se organizează licitaţie”. Or, aşa, defalcând suma totală în 15 părţi, s-a putut încredinţa în mod direct. Mai jos aveţi facsimile după toate aceste 15 încredinţări directe.

Probabil că este o practică şi sunt mult mai multe decât am reuşit noi să obţinem, sau poate nu…

sursa: https://www.facebook.com/cretu.costinel.9

loading...
Loading...

Citește și

Polițiștii au luat de bună o minciună! Ce veste a primit șoferul acuzat că a fugit după accident

După ce a pus Poliția pe jar și a acuzat pe nedrept un șofer din …

5 comentarii

 1. D-lor gazetari noi gorjenii avem reacții inverse, votam pe cei care ne mint si fura !Lăsa sa ajungă in parlament unde a ajuns unealta de greblat, si apoi in locul cu scule ca ei.Si inca ceva dar darnicii din sectorul energominer care semnează contracte cu daviii, cu tataiuniii cu vulcanii, trebuie ținuți pe funcții mari sa mai semneze!!??

 2. Buna ziua,lucrez de 29 de ani in Primaria Tg-jiu si am un respect deosebit pentru domnul primar Carciumaru dar nu pot sta indiferenta pentru ca am 3 copii pe care i-am crescut cu greu si care baiatul este plecat in strainatate,o fata in Cluj si cealalta fata este somera in Tg-jiu, dupa ce a terminat facultatea si masterul la Sibiu.Oful unei mame este ca vrea sa-si aibe copii langa ea dar nu se poate in orasul nostrum,in primarie sunt angajate persone tinere care nu au nici in fel de moralitate sau pregatire profesionala,sunt amantele unor sefi si ele insusi se comporta ca sefele,daca vreti sa le vedeti mergeti in fiecare zi in curtea interioara a primariei,in jur de ora 10 si le vedeti afara cu cafeluta si tigarea ca si cum ar pauza pentru o tigare,ma doare si faptul ca noi cele care suntem mai vechi suntem in aceasi oala cu ele.cu tot respectful pentru domnul primar nu agreez nici fatul ca el si-a angajat fratii ginerelui si alte rude in primarie,nu este normal.

  • STIMATA DOAMNA,
   DACA LUCRATI DE 29 DE ANI IN PRIMARIA TG JIU, AR TREBUI SA LE SPUNETI SEFILOR DV CATI ANGAJATI AVEA PRIMARIA LA 1 IAN 1992. DACA NU VA MAI ADUCETI AMINTE , VA SPUN EU ….
   45 DE SALARIATI . SI NU EXISTA NICI UN CALCULATOR PE BIROURI.
   ACUM CATI SALARIATI ARE PRIMARIA TG JIU ????!!!! DE CE OARE ???!!!

 3. Domnule Dumitru,vechii angajati ai Primariei Tg-jiu au o stima considerabila pentru colegi bine pregatiti care munceau in anul 1992,nu se angajau pe pile ca acuma si am curajul sa spun ca este adevarat ca domnul primar si-a angajat multe rude in primarie,asta este adevarul si sunt rude angajate si anagramate,ne este sila de aceste persoane dar eu nu mai am mult si ies la pensie,e seful meu ca primar dar atatea curve intr-o institutie de prestigiu nu credeam ca vad,ies sa fumeze in curtea interioara ca la ele acasa si noi ne uitam din birou si nu ne vine sa credem si va spun ca va fi si mai rau cu domnul popescu,asta e si mai afemeiat si afacerist….vai de orasul meu Tg.jiu cu asemenea nulitati la conducere.

 4. Suntem vai de noi

  Carciumare nici nu stii…cat de mic incepi sa fi….va fi prapad pt acest primar care nu a admis ca mass media sa il ia la intrebari…dar sa fim seriosi care mass media…mladin anl si teren matei anl daia jurnalistul lui peste anl milea anl goiceanu social…sa nu uitam de afacerile cu drumuri vopaite tot marca mladin….redactor sef radio omega patruleasca care a luat recent si nu era maritata si nici bolnava asa cum a trecut.o jileveanu in acte…si lista continua cu restu dar obosim degeaba a scrie ca nu se face nimic oricum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *