Investiții de 10 milioane de lei în Preajba și Polata

statie-polata-aparegio-1

Mii de târgujieni din zonele Preajba și Polata primesc apă potabilă de calitate, datorită proiectului „Îmbunătățirea procesului de tratare la Stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata – municipiul Târgu Jiu”, proiect derulat cu fonduri europene de către operatorul Aparegio Gorj. Stația a fost inaugurată ieri.

statie-poloata-aparegio-2
Stația de tratare de la Polata a fost inaugurată, iar cea de la Preajba va fi gata peste câteva zile. Valoarea celor două investiții este de aproape 10 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, S.C. ApaRegio Gorj S.A. a semnat două contracte de execuție și proiectare lucrări, contracte atribuite în urma aplicării procedurii de licitaţie publică deschisă, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu: pentru Cărbunești și pentru Polata și Preajba. În data de 21.10.2010, Contractul nr. 11001/1270 pentru „Instalație de tratare biologică a amoniului pentru stația de tratare apă Târgu Cărbunești”, cu Asocierea firmelor S.C. ENERGOMONTAJ S.A. și S.C. AQUAPROIECT S.A. București. Valoarea contractului este de 3.360.599,53 lei (fără TVA) iar data de începere a lucrărilor a fost 03.11.2015. „Contractul pentru Îmbunătățirea procesului de tratare la Stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata – Târgu-Jiu, cu S.C. PROTECNO S.R.L., cu sediul în Mondolfo, Italia. Valoarea contractului este de 9.795.935,69 lei (fără TVA), iar data de începere a lucrărilor a fost 10.11.2015. Lucrările la stația de tratare Polata sunt finalizate, urmând ca stația să fie pusă în funcțiune și adusă la parametrii nominali de funcționare. În ceea ce privește stația de la Preajba stadiul lucrărilor este de 95%, iar la stația de la Târgu-Cărbunești au început să fie făcute probele tehnologice, procentul de execuție fiind de 99%”, a transmis Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj.

Stația de la Cărbunești, aproape gata

statie-polata-aparegio-4

În cadrul  Proiectului „EXTINDEREA ȘI REABILITAREA REȚELELOR DE APĂ SI CANALIZARE, MODERNIZAREA STAȚIILOR DE TRATARE ȘI A SEAU TÂRGU-JIU, JUDETUL GORJ”, implementat de către SC APAREGIO GORJ SA, se derulează  două contracte de lucrări: „Instalație de tratare biologică a amoniului pentru stația de tratare apa Târgu-Cărbunești” și „Îmbunătățirea procesului de tratare la Stațiile de apă din localitățile componente Preajba si Polata –Târgu-Jiu”. Acest proiect, în valoare totală de 18 824 788  lei (fără TVA), este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile (Fondul de Coeziune), de la bugetul de stat, din contribuția UAT Târgu-Jiu și UAT Târgu-Cărbunești și de către Aparegio Gorj SA. Cele două contracte au fost semnate pe mandatul lui Traian Pătrășcoiu, actualul manager al Aparegio și finalizate la termen, așa cum era prevăzut.

loading...
Loading...

Citește și

Îți place MUZICA? Ansamblul Doina Gorjului are mai multe posturi VACANTE!

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *