Iohannis: CEO, între căpuşare şi mari specialişti!

iohannis1

Declarațiile președintelui au fost făcute în cadrul unei dezbateri cu tema „România puternică: viziune politică și servicii publice în slujba cetățeanului”, la care au participat autorități locale și județene, oameni de afaceri din municipiu, directori de instituții deconcentrate, profesori, doctori și oameni de cultură.

Klaus Iohannis a precizat că unitatea energetică are un viitor foarte bun, fiind necesare însă eficientizarea și modernizarea companiei, și a punctat că, din toată experiența acumulată de-a lungul existenței companiei, este imposibil să nu se găsească o soluție care să facă unitatea profitabilă și fezabilă pe termen lung. „Vă spun din capul locului că nu sunt specialist energetician, dar, ca și consumator de energie, îmi permit să am o opinie aici. După părerea mea, mai durează mult până ajungem în faza în care ne bazăm pe regenerabile. Regenerabilele, știți bine, că sunt gândite, în această etapă în care trăim, să vină în completare la celelalte tipuri de producție de energie. Iar în ce privește Complexul Energetic, eu cred că are un viitor, și are, părerea mea, chiar un viitor foarte bun (…) De fiecare dată citesc că există căpușare. Firme-căpușă care profită de pe urma întreprinderilor foarte mari. Părerea mea sinceră și personală este că aici, în Gorj, și la Complexul Energetic, aveți foarte mulți specialiști foarte buni”.

„Legea a fost neclară”

În context, referitor la trimiterea spre reexaminare a Legii Energiei, acesta a menționat că motivul a fost respectivul act normativ nu a fost clar.”Am ajuns la concluzia că legea nu a fost clară, de asta am trimis-o înapoi, nu ca să vă stric jocurile. Dimpotrivă, eu vreau să avem o legislație care este suficient de clară ca să poată fi aplicată de toată lumea și să beneficieze cei care pot beneficia de pe urma ei. Eu sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate și sunt convins că în continuare vom fi în situația să ne alegem noi mixul energetic în așa fel încât toate zonele care au performanță și tradiție să funcționeze în continuare”, a mai spus Klaus Iohannis.

loading…loading...
Loading...

Citește și

Un afacerist din Bîlteni a încercat să concureze împotriva unor firme de casă! Un primar a zis NU!

Firma Eisen Land SRL Bîlteni, administrată de Gheorghe Pănescu, în colaborare cu o firmă spaniolă …

Un comentariu

  1. Ni-ar placea modul de abordare al neamtului daca ar fi fost exprimat dupa alegeri.Cum suntem in campanie electorala , totul are un miros suspect, pentru cei care mai au miros.
    CEO mai are inca specialisti capabili sa reabiliteze acest pol energetic al Romaniei. De ce oare se aduc” busole manageriale ” din import , neautorizate de „ISCIR” ? Daca nu se vor promova adevaratii specialisti , care au confirmat in ani de activitate performanta manageriala , cu surogate ne vom afunda si mai mult . Imi pare rau de ce se-ntampla cu resursa umana a CEO (cu exceptia celor angajati si promovati pe criteriile lui Calinoiu si Ciurel ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *