Iordănescu avertizează din nou: „Nu vreau ca lumea să-şi pună speranţe”

pag161

Din câte se pare, rămânerea lui Edi Iordănescu la Pandurii depinde în mare măsură de vânzarea golgeterului Ioan Hora -”colacul de salvare temporar” pentru gruparea de fotbal gorjeană.

Cel puțin după rezultatele înregistrate cu Pandurii în ultimul sezon al Ligii I, Edi Iordănescu a devenit o certitudine ca și antrenor, astfel că și-a câștigat deja un loc important în inimile suporterilor gorjeni. Deși a refuzat deocamdată să semneze prelungirea contractului cu Pandurii, fiul selecționerului se arată mândru de respectul dobândit la Târgu Jiu: ”Le mulţumesc tuturor. Am socializat des, nu sunt o persoană rigidă, m-am implicat sentimental. Marele meu regret e că nu ne-am putut bucura lângă oamenii de la Târgu Jiu. La început am fost întâmpinat cu scepticism, eram conştient că tinereţea mea, fiind debutant la Liga 1, era un anumit risc. Acum lumea are încredere, mă onorează”, mărturisește Edi Iordănescu. Analizând situația grea de la Pandurii, tehnicianul în vârstă de 37 de ani s-ar bucura ca formația olteană să depășească până la urmă probleme financiare chiar dacă asta va însemna și părăsirea băncii echipei din Târgu Jiu. ”Vreau ca salariile mici sau mari, aşa cum ar fi, să le dăm la timp. Există acest risc că nu voi continua și nu vreau ca lumea să-şi pună speranţe. Voi regreta cel mai tare, însă important e ca echipa să supravieţuiască cu mine sau fără mine. Asta primează, supravieţuirea echipei. Trebuie găsite soluţii pentru a fi depăşită această perioadă grea”, a precizat Edi Iordănescu.

„Hora e obligatoriu să fie pus pe lista de priorităţi”

pag162

Așa cum aminteam și în numerele trecute ale ”Gorj Domino”, una dintre soluțiile cele mai rapide de a mai calma criza de la Pandurii o constituie vânzarea unor jucători cu nume, mai ales cum este cazul golgeterului Ioan Hora. Până și antrenorul Edi Iordănescu găsește ca impetuos necesar transferul celui mai bun marcator din Liga I: ”Hora este de vânzare, este obligatoriu să fie pus pe lista de priorităţi pentru a fi vândut. E nevoie de bani, poate fi o reţetă financiară pentru echipă, un colac de salvare temporar. Trebuie să se ia în calcul această opţiune. Are şi el nevoie de această provocare”. Cert este că fotbalistul a aflat deja de problema vânzării sale și se arată destul de interesat de a un transfer în străinătate. Hora a recunoscut că are pe masă mai multe oferte, iar la una dintre acestea va da curs în perioada imediat următoare.”Acum discut cu mai multe echipe. Ce urmăresc acum e să-mi fie bine mie și familiei mele. Vom vedea pe parcurs care ofertă va fi mai bună. Da, am oferte din Turcia și Polonia, acum rămâne să vedem cum voi gestiona treaba și cum vor merge lucrurile. Ofertele sunt asemănătoare, dar rămâne să decid eu. Prioritare vor fi ofertele din Europa. Știu de două oferte din Europa, de cele din China nu știu nimic”, a declarat jucătorul pandurilor. Din câte se pare, interesul cel mai mare pentru  transferul lui Ioan Hora (care este și cea mai agreată variantă a jucătorului), îl are formația poloneză Lech Poznan.

Bunoza – un alt jucător vandabil

Nevoiți să strângă serios cureaua în această vară, dar mai ales să vândă tot ce se poate vinde pentru a acoperi găurile financiare, cei de la Pandurii ar mai putea transfera un fotbalist propriu la altă echipă. De această dată nu în străinătate, ci chiar în Liga I! FCSB are acum o ofertă ”interesantă” pentru căpitanul echipei, Fernando Varela, iar conducerea fostei campioane caută deja înlocuitori, în cazul în care mutarea se va materializa. Printre cei vizați pentru a-l înlocui pe Varela se numără și fundașul central al pandurilor, Gordan Bunoza. La auzul veștii, preşedintele clubului gorjean, Narcis Răducan, s-a arătat extrem de deschis pentru un transfer al bosniacului de 28 de ani: ”De câteva luni Pandurii se autofinanţează, astfel că ne bucură interesul Stelei. Îi aşteptăm la negocieri cu o ofertă concretă”. Trecut prin curtea lui Dinamo (în 2015), Gordan Bunoza mai are contract un an cu Pandurii. Conform site-ului de specialitate transfermarkt, apărătorul este evaluat la 300.000 de euro. De remarcat că Pandurii s-ar mai putea despărți în această vară și de mijlocașul Viorel Nicoară, aflat la final de contract și care este dorit chiar de Dinamo. ”Nicoară aşteaptă o ofertă din partea clubului, aşa i se pare normal, să discute întâi cu Pandurii”, a spus tehnicianul lui Dinamo, Ioan Andone. ”Da, este adevărat că m-a sunat nea Ando. Cu dânsul am mai lucrat şi la CFR Cluj, unde am câştigat un campionat şi am jucat apoi în Champions League. M-a sunat să mă întrebe dacă vreau să vin la Dinamo şi i-am spus că sunt interesat”, a confirmat fotbalistul echipei din Târgu Jiu.

„Nu mă sperie că pierdem jucători”

În ciuda faptului că în această vară, Pandurii și-ar putea schimba din nou efectivul, tehnicianul Edi Iordănescu nu face deloc un caz din asta. Antrenorul ar fi pregătit să o ia de la început, dar cu o singură condiție: Pandurii să aibă un buget stabil și să nu plece mai mult de 3-4 jucători de bază. ”Nu mă sperie că pierdem jucători. Când am venit, nu era Hora aici, am căutat şi l-am găsit. Însă, dacă ar fi mai mult de 3-4 plecări e o problemă, nu poţi găsi rapid noi jucători care să confirme”, a precizat Edi Iordănescu. Conducerea pandurilor și-a fixat ca termen limită pentru stabilirea prerogativelor echipei, începutul săptămânii viitoare, atunci când Edi Iordănescu va fi confirmat sau infirmat la cârma grupării de fotbal din Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

– Vă costă 100 de lei, mi-a spus domnişoara de la casă dupa ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *