IPOTEZĂ ŞOC: Ce STRATEGIE are PSD!

calinoiu-carciumaru

Adversarii politici ai social-democraților de la Gorj sunt curioși să vadă dacă primarii vor trage în campanie cu partidul sau cu independenții Ion Călinoiu și Ion Ciocea.

Finalul săptămânii trecute a fost unul zbuciumat pentru pesediștii gorjenii. Primarii s-au revoltat și o parte din ei au mers la București, la Liviu Dragnea, să-l convingă să accepte ca la Biroul Electoral Județean să fie depuse listele aprobate în Comitetul Județean Executiv. Fără succes, însă. PSD Gorj a depus listele aprobate de liderii de la centru, iar Ion Călinoiu și Ion Ciocea și-au depus candidaturile ca independenți. Dian Popescu nu crede că fostul șef al județului va obține mandatul de deputat.“Nu-mi place ce se întâmplă în PSD. Trebuie să fim foarte atenți pe cine vom vota în județul Gorj, pentru că un vot masiv dat PNL-ului ar duce la prăbușirea muncii noastre pentru promovarea anumitor legi printre care și modificările aduse legii energiei. Chiar dacă primarii PSD vor trage cu Ion Călinoiu pentru a-i aduce un număr de voturi, Partidul Social Democrat nu va fi afectat din punct de vedere al mandatelor. Indiferent că va lua 35 sau 45% în alegeri, PSD va obține același număr de mandate: unul de senator și două de deputați. Călinoiu nu va obține mandatul de deputat. Are nevoie de un număr foarte mare de voturi ”, a declarat liderul ALDE Gorj.

„Nu știu dacă pot rupe PSD-ul”

Dan Vâlceanu nu crede că primarii PSD îi vor sprijini în campanie pe Ion Călinoiu și Ion Ciocea și nu vor trage cu partidul. “Rămâne de văzut dacă primarii care-i susțin vor rămâne până la capăt alături de Ion Călinoiu și Ion Ciocea, pentru că s-ar putea să existe niște presiuni din partea PSD, de acum înainte, pentru ca cei doi să nu mai fie sprijiniți. Cred că Florin Cârciumaru are metode să-i țină în echipă. Nu știu dacă Ion Călinoiu și Ion Ciocea pot rupe PSD-ul ”, a declarat președintele PNL Gorj.

„Strategie PSD”

Nicolae Davițoiu a fost surprins de candidaturile lui Ion Călinoiu și Ion Ciocea din postura de independenți. “Candidaturile lui Călinoiu și Ciocea sunt surprinzătoare. Nu e exclus să fie însă un aranjament al PSD-ului la mijloc. E clar că cei doi vor lua tot din voturile PSD. Voturile la parlamentare se vor împărți în două: o parte se vor duce spre cei doi, o altă parte va rămâne la PSD. Vom vedea, în zilele următoare, dacă se va rupe sau nu PSD- ul, care va fi înclinația primarilor ”, a declarat șeful PMP Gorj.

loading…loading...
Loading...

Citește și

Pe cine ar fi dorit ŞEF la companie ministrul Energiei, Toma Petcu

Potrivit ministrului Energiei, Toma Petcu, Mariana Gheorghe ar fi trebuit să rămână la şefia Petrom …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *