Îşi fac treaba cu femei angajate la negru

spalatorie

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au depistat patru angajatori care prestau activitate cu opt persoane fără forme legale de angajare, din care 5 femei. 

Potrivit ITM Gorj, au fost aplicate patru sancțiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 80.000 lei. Angajatorii depistaţi cu muncă la negru desfăşurau activitate în Târgu-Jiu în comerţ şi într-o spălătorie auto, dar şi la Peșteana Jiu (gogoşerie). Au fost aplicate în total 16 sancţiuni contravenţionale la 15 angajatori, în valoare de 97.500 lei. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor din Legea nr. 53/2003 republicată cu modificările şi completările ulterioare. Principalele deficienţe constatate pentru care angajatorii au fost sancţionaţi: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal şi la munca în zilele de sărbătoare legală; neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii. T.D.

loading...

Citește și

Nu se SCUMPEŞTE curentul

Energia electrică pentru populație nu se va scumpi la 1 iulie, când are loc un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.