ITM-ul, în acţiune! Au descoperit un cioban fără contract de muncă

turma-animale

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat săptămâna trecută mai multe acţiuni de control. Potrivit reprezentanților instituției, a fost depistat un angajator care presta activitate cu o persoană fără forme legale de angajare. A fost aplicata o sancțiune pentru utilizarea muncii la negru în valoare de 10.000 lei. Angajatorul depistat desfășura activitate în localitatea Băleşti –îngrijitor la animale. Reprezentanții Compartimentul Securitate şi sănătate în muncă au efectuat 24 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate opt neconformităţi pentru care au fost aplicate opt sancţiuni în valoare de 16.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de munca, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nesemnalizarea echipamentelor electrice, nepurtarea de către lucrători a echipamentul individual de protecție (EIP).

loading...
Loading...

Citește și

Zeci de mii de pensii se vor recalcula. Se vor da și 1.000 de lei în plus de la 1 octombrie!

Unul dintre amendamentele votate în Camera Deputaţilor şi trimise spre promulgare preşedintelui României priveşte recalcularea din …

2 comentarii

  1. Bine ca stau pe scaun ca ma lasara picioarele!!!
    La firmele mari din judet nu va duceti in controale pentru ca nu vi se da voie. Vai si amar de banii nostri care se duc pe taxe ca sa platim astfle de bugetari!

  2. ITM-ul ar trebui sa faca controale mai multe la zisi fermieri de pe st.Motrului .Sa plece din birouri
    si alte controale de exemplu ;pe st.Motrului se construiesc case fara forme legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.