duminică , 21 ianuarie 2018 - 14:04

Jegurile care te muşcă de mână, după ce le-ai ajutat!

ionut-catrinaAvem – sunt convins de asta – oameni, pe care-i percepeam prieteni, pe care i-am ajutat, într-un fel sau altul, dar care nu s-au dat înapoi de la a te cuțita imediat ce s-au văzut cu sacii în căruță. Da, despre aceste jeguri pline de prefăcătorie vorbim astăzi, căci parcă s-a umplut lumea de astfel de specimene.

Tipologia acestui jeg este simplă: atitudine umilă, de om care se află pe muchie de cuțit și care, șoptit, îți cere ajutorul. Tu, fire naivă, plină de compasiune pentru semenii tăi (cică e loc pe pământ pentru toți și loc sub soare, nu?), te gândești că e uman să-ți ajuți aproapele… Dacă ai privi acum, după ce ai realizat trădarea și gestul de căcat ale jegului, sunt sigur că mai degrabă ți-ai da cu tesla-n ouă. Sacadat și apăsat, să te doară. Doar că gestul tău ar fi tardiv, naivule!

Să revenim: cum te numești tu, arătare cu chip de om, după ce bagi cuțitu-n spatele celui ce te-a ajutat?! Spune, jegule absolut! Cum poți privi în ochi omul/oamenii de ți-a(u) întins ambele mâini când ai avut nevoie?! Unde-ți este moralitatea, ființă josnică, lipsită de caracter?!

Bătrânii noștri au două vorbe. Acestea, îmbinate, reliefează exact situația jegului ce mușcă mâna binefăcătoare: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!” și „Dă-i nas lui Ivan și se suie pe divan”. Căci am uitat să vă prezint un alt aspect interesant: jegul, după ce a fost ajutat, devine impertinent, comentează, are senzația că totul i se cuvine. Nu de puține ori mi-a fost dat să văd ființe abjecte de au stat cu capul plecat, ploconindu-se și punându-se preș, după care, când au fost ajutate – atingându-și astfel scopul – au săltat pliscul, arătându-și colții dosiți de buzele de te pupau și-n dos. Ulterior, până la a băga șișu-n naivul, credulul de te-a ajutat, nu mai e mult. Corect, avortonule?

Căscați larg ochișorii, dragii mei naivi, căci lumea e plină de jeguri cu chip de oameni aflați „în suferință”, în fond niște rahați suculenți plini de ipocrizie, care abia așteaptă să fie ajutați pentru a-și expune răutatea și nimicnicia din suflet. Feriți-vă cât puteți de capetele plecate și privirile pline de rugăminți înduioșătoare, căci e posibil ca tocmai arătarea de acum se tărâște-n fața ta, cerând ajutor, să fie primul de te înjughie ulterior.

Ați văzut cum se strivesc libărcile prin bucătărie, când le prinzi că dau iama-n pâine? La fel trebuie strivite aceste jeguri umane!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

3 comentarii

  1. pacificatorul

    Ai dreptate frate. Și eu am întâlnit așa specimene. Dar spune de cine este vorba? Dă un nume ca să știm și să-l trimitem acolo unde-i este locul.

  2. Da cunosc si eu un caz asemanator la Rovinari. Daca a.ti auzit de Chivu ala micu .

  3. Cu asemenea specimene a fost construita o intreaga societate,aia romaneasca .In tara noastra ,aceste specimene definesc normalitatea,pt.ca noi ,inca suntem lasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *