Judecător controversat, la pensie

judec

Magistratul Constantin Iacob, de la Judecătoria Motru, a decis să se pensioneze, după ce anterior a obținut de două ori avizul CSM pentru menținerea în postul de judecător după împlinirea vârstei de 65 de ani.
De-a lungul timpului, numele judecătorului Iacob a apărut în mai multe scandaluri de presă, fiind cercetat, la un moment dat, de către DNA pentru luare de mită.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuție, astăzi, cererea de eliberare din funcție prin pensionare formulată de judecătorul Constantin Iacob de la Judecătoria Motru.
Magistratul îndeplinea condițiile de pensionare încă din iulie 2014, însă CSM a decis să-i acorde, în două rânduri, aviz pentru rămânerea în funcție după împlinirea vârstei de 65 de ani.
Constantin Iacob a fost acuzat, în urmă cu câțiva ani, de către un justițiabil, de luare mită. La acel moment au fost sesizați procurorii anticorupție, după ce una din părțile în procesul judecat de Iacob a declarat că l-a văzut pe magistrat când a luat o plasă cu păstrăv de la o persoană pe care o judeca. În iunie 2014, DNA Craiova i-a comunicat reclamantului că s-a dispus clasarea cauzei.
Un alt caz în care apare numele judecătorului e legat de un litigiu între doi afaceriști din Motru. Unul dintre aceștia l-a acuzat pe magistrat că e părtinitor și suspiciunile sale s-au confirmat în martie 2014 când a pierdut procesul. Recursul declarat la Tribunalul Gorj împotriva soluției pronunțate de Iacob încă se mai judecă, fiind la al 39-lea termen de judecată.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *