La 92 de ani, are 97 de soții și tot nu-i ajung! De ce vrea și mai multe neveste

mistere

Un bărbat în vârstă de 92 de ani, de religie musulmană, a devenit notoriu în Nigeria, după ce s-a căsătorit cu nu mai puțin de 97 de femei.

Mohammed Bello Abubakar (92 de ani) este un personaj controversat în orașul Bida din Niger. Recent, s-a zvonit că ar fi trecut în neființă, însă bărbatul a dezmințit informațiile, spunând că este „foarte viu”, potrivit The Independent.
În plus, Abubakar s-a căsătorit cu peste 100 de femei de-a lungul vieții, determinat de ceea ce el numește o „chemare divină”, și a trăit mai mult decât majoritatea celor 185 de copii ai săi. Presa locală a scris că ar fi murit după o boală care l-ar fi răpus într-un timp foarte scurt, însă bătrânul este teafăr și nevătămat.

Susține că are o misiune divină

„Draga mea, sunt foarte viu și sănătos tun. Zvonul nu are nicio bază și poate fi descris cel mai bine drept lucrul contestatarilor mei, pentru că invidiază ceea ce Dumnezeu a făcut și ce încă face pentru mine. Ceea ce fac este divin. Este o misiune și o voi face până la sfârșit”, a declarat Abubakar pentru publicația nigeriană Vanguard.
Bărbatul este hotărât să continue să se căsătorească cu mai multe femei, după ce a avut în total 107 soții, dintre care a divorțat de 10, rămânând cu 97. Majoritatea învățaților musulmani sunt de acord că un bărbat își poate lua până la patru soții, atât timp cât poate avea grijă de ele în mod egal. Însă Abubakar spune că propria lui interpretare a fost aceea că „Koranul nu stabilește o limită și depinde de propriile tale puteri”.

Autoritățile islamice îl contestă

Pe vremea când avea 86 de soții, în anul 2008, Curtea Sharia a decis arestarea sa. Atunci, bătrânul acceptase să ia parte la interviuri cu presa pentru a vorbi despre „menirea” lui, iar emirul din Bida l-a acuzat că prin aceste interviuri creează tensiuni. Mai târziu în același ani, a fost eliberat, cu condiția să divorțeze de 82 dintre cele 86 de neveste ale sale, lucru pe care nu l-a realizat.
Aceasta nu este prima oară când se zvonește că Abubakar ar fi murit. În 2012, el a fost dat decedat de contestatari, însă apoi a oferit un interviu detaliat jurnaliștilor de la The Nation, în care a explicat că urmează să se căsătorească cu mai multe femei. „Numărul mare de soții pe care le am? Am numai 97 de soții. Mă voi căsători cu mai multe femei. Voi continua să mă căsătoresc atât timp cât sunt în viață. Dacă era după mine, m-aș fi însurat cu poate două femei, însă ceea ce fac este divin. Vreau doar să-i sfătuiesc pe cei care se luptă împotriva numărului meu de neveste să înceteze, pentru că astfel de oameni îi declară război lui Dumnezeu, creatorul lor”.loading...
Loading...

Citește și

Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului

Cultura japoneză diferă în privinţa mai multor aspecte de cea occidentală, una dintre cele mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *