La ce sunt folosite CADAVRELE de pe Everest!

Mulți alpiniști au reușit să cucerească Everestul, însă mulți au murit încercând. Cadavrele lor se află și astăzi pe trasele celui mai înalt vârf din lume.

Cele două sute de cadavre care se află și astăzi pe muntele Everest sunt folosite ca marcaje de către alpiniștii care vor să cucerească muntele. Mai jos aveți câteva exmple:

Cadavrul celui cu ghete verzi

Este un alpinist indian care a murit în anul 1996. Trupul se află lângă o peșteră pe lângă care alpiniștii trebuie să treacă pentru a ajunge în vârf. Cadavrul este folosit pentru a vedea cât mai au până în vârf.

Alpinistul s-a separat de grup și a căutat refugiu într-o peșteră. A murit înghețat.

David Sharp

Alpinistul englez a murit în 2009 în apropierea lui ”Ghete Verzi”. Moartea lui Sharp este controversată. Se spune că s-a oprit pentru a se odhni, însă a înghețat. Totuși, chiar dacă nu se putea mișca, nu murise. 40 de alpiniști au trecut pe lângă el fără să-l ajute, crezând că este mort. În cele din urmă, niște sunete slabe au atras atenția unor alpiniști care au încercat să-l ridice și să-i ofere oxigen. A fost prea târziu.

Francys Arsentiev

Francys Arsentiev este prima femeie americană care a c cucerit Everest fără ajutorul oxigenului. Din păcate nu s-a mai întors.

loading...
Loading...

Citește și

O studentă din Gorj a vrut să se sinucidă! Aceasta s-a urcat pe clădirea unui cămin din Timișoara

O tânără de 24 de ani, studentă la Timișoara, a amenințat că-și pune capăt zilelor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *