La ce trebuie să se AŞTEPTE salariaţii CEO!

cariera-excavator-carbune

• Ce se întâmplă cu banii pentru cota de cărbune!

Reprezentanţii salariaţilor din CE Oltenia se vor întâlni cu administraţia, cel mai probabil în această săptămână. Sindicatele vor pune problema unor cazuri sociale, urmând a fi discutată şi situaţia cotei de 10 tone de cărbune de care beneficiază fiecare salariat al CEO.
CE Oltenia nu va putea acorda echivalentul în bani al cotei de cărbune prea curând. Spre deosebire de anul trecut, există în acest an şi această opţiune. Însă, plăţile compensatorii pentru disponibilizaţi au fost prioritare, fiind acordate şi acestea în două tranşe din lipsa lichidităţilor.

Trei variante

Echivalentul în bani a 10 tone de cărbune pe care l-ar achita CEO pentru fiecare salariat în parte este de aproximativ 420 de lei dar, după ce se opresc dările, salariatul CEO va rămâne cu o sumă netă de doar 320 de lei. Există şi opţiunea ca angajaţii să poată valorifica tonele de cărbune. În acest caz, preţul s-ar ridica până la aproximativ 700 de lei, însă CEO ar opri acciza şi, astfel, angajatul ar rămâne cu aproape 500 de lei net. De menţionat este faptul că, în cererile pentru cota de cărbune, salariaţii trebuie să bifeze ce variantă aleg. În al treilea caz, salariaţii îşi depun cereri pentru a primi cota de cărbune în natură: „Cereri sunt în fiecare zi. Îl dau la rude, la ţară, chiar dacă nu îl folosesc ei”, spun persoane avizate din companie.loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *