Leacuri băbești

leacuri1

Remedii naturiste ce te ajută să scapi de păduchi

Aceste remedii antice sunt foarte eficace și te vor ajuta să alungi păduchii, indiferent dacă aceștia ți-au atacat copiii sau chiar pe tine. Iată care sunt cele mai cunoscute remedii naturiste pentru păduchi:

Infuzia de frunze de eucalipt: poți cumpăra această infuzie gata făcută de la orice plafar sau o poți prepara chiar tu! Nu-ți va trebui decât o mână din aceste frunze, pe care trebuie să le fierbi în circa două cești de apă. Ia ceainicul de pe foc și lasă infuzia să se răcească până când devine doar călduță. Atunci când a atins temperatura ideală, pur și simplu toarn-o peste capul copilului tău. Masează cu grijă soluția în rădăcinile și pielea capului copilului, acolo unde păduchii locuiesc și își depun ouăle. Apoi, poți să-i clătești capul cu apă sau pur și simplu să lași infuzia să se usuce. Frunzele de eucalipt au o aroma caracteristică și sunt foarte bune și dacă vrei să-ți desfunzi nasul.

Infuzia de rozmarin: și această infuzie este foarte eficientă dacă vrei să scapi de păduchi. Prepar-o și aplic-o la fel ca infuzia de frunze de eucalipt.

Esența de levănțică: aplic-o direct pe zona afectată de pe cap (nu uita să folosești mănuși), masează-te un pic și apoi fă-ți un duș, însă nu înainte ca părul să-ți fie aproape uscat. Poți găsi această esență în magazinele alimentare. Cu doar câteva picături vei obține rezultate remarcabile. Însă, ai grijă ca esența pe care o cumperi să fie pură, ori altfel nu va funcționa.
Oțet de mere: unii oameni susțin că acesta este cel mai bun tratament dacă vrei ca păduchii să nu se poată agăța de părul copilului tău. Oțetul de mere este alcătuit din substanțe foarte eficiente atât în uciderea păduchilor cât și în a-i ține pe aceștia departe de capetele copiilor. În plus, acest oțet este foarte eficient și pentru a scăpa de lindini, făcându-i pe aceștia să se desprindă de păr fără a fi nevoie să folosești un pieptene special sau să-i culegi cu mâna. După ce i-ai făcut baie copilului, aplică-i o soluție preparată din apă fierbinte sau caldă (2/3 din compoziție) și oțet de mere (1/3 din compoziție). De asemenea, poți să-i aplici această soluție și atunci când are părul uscat, de exemplu înainte să place la școală. Singurul dezavantaj al acestui remediu este mirosul, ce este cam neplăcut.

Uleiurile aromate: multe astfel de uleiuri te pot scăpa de păduchi și lindini. Printre cele mai eficiente se numără uleiul de nucă de cocos, de iasomie, de geraniu sau de anason. Le poți găsi cu ușurință și nu trebuie decât să-ți aplici câteva picături pe cap. Acestea merg de minune împreună cu tratamentul cu oțet de mere pe care l-am descris mai sus. În plus, uleiurile aromate îți pot face părul să fie mai lucios și sănătos.

Maioneza: acest tratament, la fel ca toate celelalte pe care le-am discutat până acum, poate fi folosit și de către adulți fără probleme. Aplică-ți câteva linguri de maioneză pe păr și rădăcini, până când ți-ai acoperit tot capul (nu te spăla pe cap înainte). Fiind foarte groasă și uleioasă, maioneza va asfixia păduchii în doar câteva minute. Pentru ca acest tratament să fie mai eficace, e bine să-ți pui o casă de duș și să lași maioneza să acționeze timp de cel puțin opt ore. Ai putea, de exemplu, să încerci acest tratament imediat înainte de a merge la culcare sau într-o zi de duminica când nu trebuie să ieși din casă. Imediat ce au trecut acele opt ore, dă-ți jos casca de duș și spală-ți părul cu apă foarte caldă (atât de caldă cât suporți). Separă-ți părul în mai multe secțiuni și trece un pieptene special pentru păduchi prin el. Fii blând(ă) ca nu cumva să smulgi vreun fir de păr. Repetă acest tratament după circa 7-10 zile.

Uleiul de măsline: încălzește o cantitate generoasă de ulei de măsline extravirgin. Imediat ce acesta a atins acea temperatură maximă pe care o poți suporta, spală-te pe cap și apoi aplică-ți uleiul. Masează-te în timp ce îl aplici, iar apoi pune-ți o casă de duș. Dormi cu acest tratament pe cap toată noaptea, dimineața dă-ți casca jos și spală-te bine cu apă caldă, iar apoi piaptănă-te cu un pieptene special pentru păduchi ca să îndepărtezi orice urmă a acestui parazit și a ouălor sale. Repetă acest tratament trei nopți la rând. În plus, părul îți va deveni lucios și mătăsos.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

Dintr-o data Ion ii trage lui Gheorghe o palma. Acesta zice: – Ione, ma tu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.