Leacuri băbești

Leacuri împotriva căderii părului

leacuri1

Tratament cu balsamul de nuc, de durată
Un ”produs” din cămara bunicii care hrănește pielea capului și împiedică pierderea părului este balsamul de nuc. Îl poţi prepara din 50 de grame de mlădiţe sau muguri de nuc, la care adaugi 150 de grame de untură de porc.
Mărunţeşti mlădiţele şi le fierbi în untură timp de 45 de minute. Ulterior laşi amestecul la răcit într-un vas de ceramică. În fiecare seară masează pielea capului cu acest balsam. Însă tratamentul nu va da roade dacă este urmat doar 2-3 zile, încearcă o perioadă mai lungă de timp.

Loţiune de clătire cu năsturel
Şi tratamentul cu planta numită năsturel este indicat în cazul căderii părului. În plus, această loţiune este recomandată şi pentru părul fragil, redându-i vigoarea. Prepară loţiunea dintr-un pumn de plantă, o lingură oţet de fructe şi jumătate de litru de apă. Toacă planta, după care o pui într-un vas. Amestecă oţetul cu apă şi adaugă peste plantă. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară loţiunea. Peste părul spălat în prealabil torni amestecul obţinut, după care clăteşti bine.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

– Am avut parte de prima giugiuleală. – Şi ?! Spune tot ! – Păi..chestiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *