Lecţie de viaţă

Alina MohorAm întâlnit-o zilele trecute pe tanti Lenuţa de la Dăneşti, o bătrânică tare simpatică. Are 85 de ani, dar nu-i dădeai mai mult de 70. Femeia parcurge o dată la două zile în jur de 14 kilometri pe zi pentru a duce abonaţilor săi lapte de la văcuţa din curte. Are o bicicletă foarte veche, fără pedale, cu care îşi cară sticlele de lapte până la Târgu Jiu. Îmi plac bătrânii plini de viaţă şi cu zâmbetul pe buze. Iar, tanti Lenuţa, deşi a fost greu încercată de viaţă, încă îşi mai păstrează zâmbetul. Este o bunicuţă extrem de drăguţă de care îmi voi aminti cu drag mult timp de acum înainte.

Am rămas surprinsă într-un mod plăcut de optimismul şi puterea de muncă pe care încă o are. „Mă trezesc la 4 dimineaţa, la 6 plec şi mă întorc pe la 11:00 – 12:00. Plec de dimineaţă ca să nu mă prindă căldura. Am o persoană care e de vârsta mea şi îi duc lapte de când era fată. Cred ca sunt peste 60 de ani de când îi duc lapte. Cred că şi mişcarea mă mai ţine. Eu zic că dacă ar fi să stau acasă şi să nu mai plec, aş înţepeni. Eu mă rog mult la Dumnezeu. Să ştiţi că Dumnezeu m-a ajutat, că sunt momente grele şi El m-a ajutat să rezist”, a spus bătrânica.

Este de apreciat faptul că această bătrânică merge 14 kilometri pe zi, iar noi, tinerii de 20 de ani, nu facem doi paşi fără maşină. Cunosc tineri care s-ar duce şi la toaletă cu maşina, dacă ar putea. Ar trebui să-i luăm exemplu şi să mai lăsăm maşinile în garaj.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

7 comentarii

 1. Explică-mi , te rog, cum explici expresia : odată la două zile parcurge 14 kilometri pe zi.Cîți bani ai dat să ajungi „ziaristă” ?

 2. Uneori , cand unul dintre abonati nu raspunde la usa , ii cumpar eu laptele . Din dragoste .

 3. Laurențiu, ar trebui patentată expresia! Eu propun sa-i rezervam la OSIM denumirea ” Lovitura Alinutzelor”! Sunt de stand-up comedy, sa le urmărești la monden sau când ” contribuie ” ele la un articol cu invariabilul” citește mai mul pe…”😀😀😀😀

  • Draga George,ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa si primesti!Nu, nu suport – numele tau alaturi de cel al Alinutelor marca inregistrata la OSIM!E prea mult draga sa te mai stiu ”intrat”si in istorie ,ma afecteaza …asaaa la comentarii!Da-o incolo de imagine!

   • Sau mai bine zis , ce dorești altora! Chiar nu-mi doresc sa fiu in ” Clubul Alinutzelor” ! Eu am făcut o propunere ieri la care nu ai răspuns! Revin, de ce nu scrieți ” ceilalti” ? Si Dumnezeu știe ca absolut nimic nu fac cu răutate! Poate se ” vindeca ” !😀😀 Măcar încerc

    • …Si daca nu încercam, face prozeliți! De citit comentariul lui uNu! Băiatul, corect ROMÂNEȘTE este: ” ….o data la doua zile face 14 km punct!”

 4. Bun articolul! Bravo ca ne-am saturat de CRIME si VIOLURI

  PT LAURENTIU! Dna ALINA MOHOR s-a exprimat bine,numai ca LB.ROMANA e GREA RAU.
  Ce nu intelegi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *