miercuri , 13 decembrie 2017 - 16:46

LEGE! Ce se întâmplă cu NUNŢILE şi BOTEZURILE

nunta-1

Organizatorii de nunţi şi botezuri vor avea dreptul, din luna august, să ceară Fiscului depăşirea plafonului de încasări în numerar de la persoane fizice, fixat în prezent la 10.000 de lei/persoană zilnic, cu argumentul că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar (din daruri) primiţi la aceste evenimente, scrie profit.ro.

Facilitatea va fi introdusă de Guvern prin ordonanţa de urgenţă

La acest moment, legea limitează operaţiunile în numerar în relaţia operatori economici-persoane fizice la 10.000 de lei/zi/de la /către o persoană, cu interdicţia fragmentarii încasărilor şi plăţilor în numerar, ca metoda de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilităţi a fluxurilor băneşti prin operaţiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost creşterea nivelului veniturilor bugetare, dar şi a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată.

loading...
Loading...

Citește și

Elevi gorjeni IMPRESIONAȚI de PARLAMENTUL EUROPEAN

Zeci de elevi și studenți din Târgu-Jiu, Craiova, Galați, Iași, Constanța, București au avut ocazia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.