sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 4:28

LEGE pentru TOŢI ANGAJAŢII din țară!

Deputatul PSD Andrei Sava propune modificarea Codului muncii în sensul ca salariaţii să aibă dreptul la o pauză de masă de 60 de minute, după 4 sau 6 ore de muncă, iar companiile care au peste 100 de angajaţi să organizeze cantine sau spaţii special amenajate pentru servirea mesei.
‘În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern’, prevede o propunere legislativă de modificare a Codului muncii iniţiată de deputatul PSD.

sursa: ECONOMICA.net

loading...
Loading...

Citește și

Catalog eMAG Black Friday 2017 – Vezi Reducerile

Un comentariu

  1. Deputatul asta este ratacit prin istoria muncii.Angajatul vine la munca ca sa obtina un salariu,nu pt.a lua pauza.Majoritatea fimelor private ,nu au cunostinta despre productivitatea muncii si o confunda cu salariul minim pe economie,indiferent cat de bine munceste angajatul.Este cazul ca prin lege, acesti posesori de firme [o parte din ei] sa-si”proiecteze”acest indicator economic,pt,ca altfel totul pute a sclavagism.Probabil deputatul in criza de populism ,se refera doar la firmele statului,unde oricum si fara lege pauzele sunt foarte lungi si extrem de dese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.