LEGEA ENERGIEI, modificată. „CEO NU mai e pus pe ultimul loc în piață”

parlament

Dian Popescu, Scarlat Iriza și Dan Pârvulescu, reacții după ce modificările aduse la Legea Energiei au fost votate în unanimitate în Camera Deputaților.

Senatorul ALDE susține că, după ce deputații au votat PENTRU modificările la Legea Energiei, începând din acest moment, CE Oltenia poate deveni trader de energie. Dian Popescu declară că, de data aceasta, parlamentarii PNL nu au avut de ales și au aprobat, alături de PSD și ALDE, completările aduse legii, pentru că și-au dat seama că oricum acestea vor trece. ”Am fost optimist, întrucât am știut că presiunea este foarte mare din partea regenerabilelor și vânzătorilor de energie, dar, de partea cealaltă, am avut și o largă susținere a colegilor din politică. Nu ar fi căzut de acord toate partidele, dacă PNL-ul nu ar fi sesizat în sală că este o majoritate PSD-ALDE , iar inițial, dacă votează ÎMPOTRIVĂ, legea tot trece. Chiar dacă ar fi vrut să facă poftele Guvernului Cioloș, nu mai aveau nicio șansă să blocheze modificările la legea energiei. Complexul trebuie să treacă la treabă. Au un cadrul legal, au o posibilitate de a vinde energie, Complexul are posibilitatea, în acest moment, de producere și vânzare a multor mii de megawați în piață. Important e ca ei să se organizeze, să aibă front de lucru pentru a putea exploata această lege. Cu siguranță, CEO nu mai este pus pe ultimul loc în piața de energie și nu poate să mai fie o minge de joc. CEO, în acest moment, este poziționat acolo unde îi este locul, principal actor în sistemul energetic național”, susține Dian Popescu.
Iriza, SUPĂRAT

Scarlat Iriza are o supărare după ce modificările la Legea Energiei au trecut de Camera Deputaților. Deputatul e deranjat că, la ședința de ieri, au participat și liderii PNL Gorj, Dan Vâlceanu și Tudor Barbu. „Totul a decurs normal. Liderii de sindicat, în număr de 45, au fost la tribuna oficială a Camerei Deputaților, iar votul a trecut cu unanimitate, urmând să ajungă mâine(nr. azi) sau poimâine(nr. mâine) la președinte și președintele este obligat ca, în maxim două săptămâni, să o promulge. Acum, e campania electorală și hop și PNL-ul s-a băgat și el. Inclusiv Tudor Barbu s-a băgat, nu știu cu ce tupeu, între sindicaliști, când el s-a abținut data trecută. Culmea, a venit și Dan Vâlceanu. Sunt nemulțumit de acest lucru, de ce nu și-au asumat-o acum un an și jumătate, când am făcut eu legea, de ce au venit acum la culesul roadelor? Puteau să se uite și la televizor cum trece legea”, a declarat Iriza.

Pârvulescu: Legea ne creionează direcții, nu ne și bagă în traistă

Peste 40 de lideri sindicali au mers, din nou, în Parlament pentru a pune presiune pe deputați să voteze, în sfârșit, modificările aduse la Legea Energiei. Dan Pârvulescu se temea că, nici de data aceasta, nu va fi cvorum. Într-un final, a văzut că toate partidele s-au mobilizat și au votat PENTRU noile reglementări aduse pieții de energiei. “A fost o înțelegere a realității din piața de energie atât de către partidele din dreapta scenei politice, cât și de cele din stânga. Mă așteptam ca modificările să treacă, pentru că aflasem informația că se înțeleseseră cele două mari partide. Inițial, ne-a fost teamă că nu va fi cvorum, dar lumea s-a mobilizat și a fost bine. Va fi mai bine pentru CEO dacă și noi, prin conducătorii pe care-i avem și îi vom avea, vom știi unde e binele nostru, pentru că legea doar ne creionează direcții, nu ne și bagă în traistă. Faptul că toate partidele și-au dat mâna este un lucru bun, sunt interese mari, dar cred că, în ultima instanță, au înțeles că totuși în România trebuie să existe un cadru legal în piața de energie, echitabil pentru toată lumea”, comentează liderul FNME.loading...
Loading...

Citește și

INVESTITOR MARE, așteptat la Târgu-Jiu. Romanescu: Vrea să creeze SUTE de LOCURI DE MUNCĂ!

Marcel Romanescu anunță că, vineri și sâmbătă, un reprezentant al unei mari companii este așteptat …

Un comentariu

  1. maria popescu

    Sunt un lucru bun si alegerile astea daca nu erau alegeri iar nu putea CEO sa isi vinda energia care o produce …Multa interese sunt , oare chiar nu este unul din astia cu mintea luminata sa faca ceva sa mearga tara asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *