LEGEA ENERGIEI! PNL și PSD, acuzații de BOICOT. „Şi-au luat banii și noi am rămas ca proștii”

minerit2

Liderii sindicali prezenți, miercuri, în Camera Deputaților au dat vina pe întreaga clasă politică pentru faptul că nici de data asta nu au fost votate modificările aduse Legii Energiei.

minerit

Peste 20 de lideri sindicali de la Federația Națională Mine Energie și Sindicatul Mine Energie Oltenia au mers în Capitală pentru a pune presiune pe parlamentari să voteze, în sfârșit, Legea Energiei. Sindicaliștii s-au întors însă acasă cu un gust amar după ce au văzut că deputații României nu s-au prezentat la ședință îndeajuns de mulți pentru a se înregistra cvorumul necesar pentru votul final. „Din păcate, în Parlament, fiecare își urmărește interesul lui. A fost inițial moțiunea aceea simplă referitoare la doamna Prună, ministrul Justiției. Din ce am văzut eu acolo, în Camera Deputaților, cei de la PNL nu au vrut să fie la acea moțiune, după care, s-a trecut la votul pe legea dării în plată și modificări de la legea energiei a noastră și bineînțeles că nu a fost plen. Mă refer strict la deputații de Gorj. La liberali au fost foarte puțini, pe Victor Ponta nu l-am văzut, nici la PSD nu au fost toți, în jur de 150 de deputați în total. Nu a fost cvorum. Au plecat, și-au luat banii și noi am rămas ca proștii. Concluzia pe care am tras-o noi este că nu a fost mobilizare, că unii au vrut să boicoteze. Deci, din rândurile goale pe care le-am văzut, din partea PNL, au fost foarte puțini domni și doamne, dar dacă doreau să se mobilizeze, părerea mea este că la ce pondere au în Parlament puteau să se mobilizeze PSD-ul exemplar și trecea acea lege. Am rămas cu același gust pe care-l aveam de ani de zile față de Parlamentul României. Am crezut că mi-l schimb ieri, dar m-am înşelat. E un gust amar, când vezi că sunt trimiși o serie de domni și doamne în Parlament și aceștia nu fac decât jocuri politicianiste. Deci nu-i interesează poporul român”, a declarat președintele FNME, Dan Pârvulescu.

Căldărușe: Au avut un COMPORTAMENT NEDEMN

Și liderul SMEO taxează parlamentarii pentru faptul că nici de data aceasta nu și-au dat mâna pentru a vota o lege importantă pentru sistemul energetic național. „A fost lipsă de cvorum. Nu ne interesează jocurile politice, șicanele dintre partidele politice. Pentru ce s-a întâmplat, în Parlament, am putea spune că vinovate sunt toate partidele politice. Important e că legea energiei nu a fost supusă la vot. Nefiind supusă la vot, nu a putut să treacă ieri. Sperăm că vor conștientiza și ei, mă refer la acei parlamentari, care, normal, ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor României și, marțea viitoare, se vor strânge în Parlament și vor face ceea ce trebuie. Din discuțiile pe care le-am avut, aceste modificări vor fi iar pe ordinea de zi, marțea viitoare. Din ceea ce promit, nu pot să spun decât despre promisiuni, pentru că certitudini și încredere nu poți să mai ai după ce s-a întâmplat, marțea viitoare, vor fi în număr suficient pentru ca aceste modificări să treacă. Toată clasa politică și toate partidele au avut un comportament nedemn, care a dus la ceea ce s-a întâmplat”, a precizat Gabriel Căldărușe.loading...
Loading...

Citește și

DEPUTAT de Gorj, ATAC la LIDERII sindicali din CEO!

Liderul PNL Gorj a fost deranjat de faptul că sindicaliștii nu au reacționat după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.