LIDER SINDICAL trimis în judecată de DIICOT alături de alți șapte inculpați

Sindicalistul Liviu Luca a fost trimis, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT Ploiești alături de alți șapte inculpați, într-un dosar care vizează mai multe infracțiuni, între care constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în acest dosar Luca este acuzat că și-a însușit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuințe.

În același dosar au mai fost deferiți justiției inculpații Sorin Mihai, Radu Florea, Gheorghe Stan, Gheorghe Șupeală, Zizi Anagnastopol, Mircea Băicoianu și Nicolae Sprințaru, acuzațiile fiind cele de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, spălare de bani și complicitate la spălare de bani.

Procurorii spun că, în perioada anilor 2005 — 2009, Liviu Luca a inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea “Ansamblului de locuințe și anexe gospodărești’ situat în Păulești, județul Prahova.

La grupul infracțional au aderat și inculpații Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Șupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, și Radu Florea, director general al societății.

“S-a reținut că inculpatul Luca Liviu a putut desfășura activitatea infracțională datorită faptului că acesta controla atât Asociația Salariaților din cadrul SNP Petrom S.A., precum și SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), fiind lider de sindicat (FSLI Petrom), Președinte al Comitetului Director al Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, respectiv reprezentant al acționarului majoritar în cadrul Adunării Generale a Acționarilor al SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA)”, se arată în documentul citat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 17.07.2005 — 27.02.2009, reprezentanții SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai și Gheorghe Șupeală, au virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentând lucrări de construcții executate la “Ansamblu sediu social și anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păulești’ — Păulești’. În acest fel, PSV Company a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei.

loading...
Loading...

Citește și

DEZASTRU la simularea Evaluării Naţionale!

Ministerul Educației a anunțat rezultatele parțiale, la nivel național, ale simulărilor examenelor de evaluare națională. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *