LIDERUL unei rețele de trafic de droguri, recunoscut de ŞEFUL DIICOT Gorj! Polițiștii l-au încătușat chiar în sediul tribunalului

traficant

Un tânăr de 29 de ani din Târgu-Cărbuneşti, liderul unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de droguri şi care avea un mandat de arestare internaţional emis pe numele său, a fost recunoscut, ieri, de către procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj, chiar în sediul Tribunalului Gorj. Magistratul a anunțat poliţiştii care l-au încătușat pe acesta chiar de pe holul instanței.

procuror

Florin Daniel Dumitru a fost trimis în judecată de către procurorii Biroului județean Gorj al DIICOT, în luna aprilie a acestui an, alături de alte șapte persoane, sub acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. Acesta era liderul grupării care se ocupa cu trafic de medicamente cu conținut stupefiant și s-a sustras urmăririi penale și a fugit în Norvegia unde avea o rețea de distribuție a unor astfel de medicamente.
”Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare ce urma să fie pus în executare, cu câteva luni în urmă, iar urmare acestui fapt, autoritățile norvegiene l-au arestat într-o primă etapă, după care acesta a fost pus în libertate, mandatul european de arestare rămânând valabil”, a declarat procurorul Vasile Popescu, șeful DIICOT Gorj.
La Tribunalul Gorj a avut loc, ieri, al treilea termen de judecată, iar procurorul Vasile Popescu aștepta la ușa instanței să intre în sala de judecată unde susținea acuzațiile la adresa celor opt inculpați. La un moment dat, acesta l-a identificat în mulțimea aflată în clădirea tribunalului pe Florin Daniel Dumitru şi a anunțat polițiștii care l-au săltat pe acesta chiar de pe holul instanței.
Cum a intrat în țară tânărul din Cărbunești și cum a ajuns la Tg-Jiu fără ca autoritățile străine și române să-l depisteze, în condițiile în care pe numele său exista un mandat european de arestare, nu se știe, cert este că, în momentul în care polițiștii au ajuns la tribunal, procurorul Popescu l-a luat pe traficantul de droguri de braț și l-a predat acestora.
”Era în atenția autorităților și trebuia găsit și încarcerat până a ajunge la tribunal. Știam că este dat în urmărire pentru că la dosarul cauzei sunt depuse fișele cu fotografiile acestuia. El știa că are mandat și trebuia să se predea autorităților de la intrarea în țară”, a precizat șeful DIICOT Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

La 16 ani, o minoră din Mătăsari a dispărut cu fiica ei de opt luni

Polițiștii din Gorj sunt în alertă, după ce o minoră de 16 ani din Mătăsari …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *