Lignit pentru 15 ani!

banda-carbune

Producţia de cărbune net a României a totalizat în primele opt luni ale acestui an 2,652 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 11,5% (345.500 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada menţionată, România a importat 329.400 tep cărbune net, cu 34.400 tep (9,5%) mai puţin comparativ cu cantitatea importată în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează agerpres.
Locul 7 între producători

Deşi, în ultimii ani, producţia naţională de huilă a avut o tendinţă descrescătoare, România ocupă locul 7 între producătorii de huilă din țările membre ale Uniunii Europene, conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Oferta de huilă la nivelul actualilor producători din România este mai mică decât cererea, iar gradul de asigurare la nivelul actual de producţie (1,5 milioane tone anual) este de 36 ani. Rezervele de lignit concesionate pot asigura exploatarea eficientă a acestora pentru încă aproximativ 15 ani, la un nivel al producţiei de circa 30 milioane tone/an.

A.C.


loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *