Lintea te scapă de problemele digestive


Lintea este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătatea ta, asigurând nutrienţii de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corespunzător. Este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine şi este bine să profitaţi, mai ales dacă ţineţi post. Iată principalele atuu-uri ale acestei legume!

  • Favorizează tranzitul intestinal. Pentru că este bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din sânge şi combate constipaţia, prin uşurarea tranzitului intestinal.
  • Conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi acizi graşi omega 3 şi omega 6. Acidul folic şi magneziul ajută la relaxarea venelor şi arterelor, creşte rezistenţa fizică la efort şi reprezintă o sursă de energie pentru organism. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, iar fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge.
  • Lintea combate insomnia, aşa că persoanelor care au probleme cu somnul li se recomandă să consume linte sub orice formă înainte de culcare şi cu siguranţă vor avea parte de nopţi liniştite şi odihnitoare.
  • Tratează anemia. Prin conţinutul ridicat de fibre, vitamine şi minerale, lintea este un adevărat duşman al anemiei. Consumată regulat, poate ajuta la combaterea senzaţiilor de ameţeală şi a migrenelor care apar odată cu anemia.
  • Întăreşte sistemul imunitar. Lintea trebuie consumată şi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Antioxidanţii pe care lintea îi conţine apără organismul de virusuri şi îl întăresc.
  • Îmbunătăţeşte memoria. Tot prin cantitatea mare de fier pe care o conţine, lintea este foarte utilă pentru orice persoană care doreşte să aibă o memorie foarte bună. Astfel, este recomandată în primul rând elevilor, studenţilor, tuturor persoanelor care urmează să susţină examene. Trebuie ştiut faptul că tratamentul cu linte trebuie început din timp pentru ca leguma să-şi facă efectul şi să influenţeze organismul.
  • Menţine sănătatea inimii. Fiind bogată în magneziu şi acid folic, contribuie enorm la starea de sănătate a inimii, conform www.alegesanatos.ro.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Florile de tei reglează bătăile inimii

Îți bate inima ca și cum ar vrea să-ți sară din piept? Nu este cazul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *