Lobbby pentru legea magazinelor cu preţuri reduse!

România nu are încă o legislaţie care să reglementeze intrările de marfă la preţuri cu discount în centre comerciale tip outlet. Liebrecht&wooD, singurul operator al unui centru comercial de acest tip vrea să introducă în legislaţia specifică o definiţie a acestei activităţi. Altfel, retailerii care vând în acest sistem riscă amenzi.

La aproximativ opt ani de la deschiderea primului centru comercial tip outlet din România, acest sistem prin care clienţii pot cumpăra articole vestimentare de brand la preţuri cu cel puţin 30% mai mici comparativ cu cele din mall-uri nu există din punct de vedere legal.

Singurul act normativ care reglementează activitatea comercianţilor din industria fashion (OUG 99/2000) nu include nicio definiţie a sistemului de vânzare prin intermediul magazinelor outlet, aşa că, teoretic, retailerii care îşi vând marfa în outlet pot fi amendaţi. „În lanţul de distribuţie definit în România modelul de outlet nu există. Or, noi trebuie să apărem în definiţia de acolo cu preţul de intrare în outlet care este în mod oficial pentru toţi operatorii de outlet (din reţeaua Liebrecht&wooD-n.red) de 30% din preţul din oraş. Pentru că altfel, să ne punem în postura unui operator din mall care are stocuri şi vrea să vină în outlet unde preţul de intrare este la 30%, aşa cum prevede modelul de outlet! Oricând poate veni Protecţia Consumatorului să spună că nu ai cum să pui un astfel de preţ pentru că nu au trecut 30 de zile de când produsul a fost pus la vânzare. Dacă mai există şi o campanie în outlet  şi vrei să oferi un extra disciunt de 20%,  tehnic vorbind nu ai suport legal să  faci acest lucru”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Sorin Blaga, general manager Liebrecht&wooD, operatorul singurului centru comercial tip outlet din România, Fashion House Outlet, inaugurat în 2008 în cadrul West Park Militari.

Mai multe, aici: http://www.economica.net/lobby-pentru-legea-pret-rilor-mai-mici_127048.html#ixzz4OM0ycOpm

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Ghidul expediției de rafting pe Jiu, RESUSCITAT!

Un grup de persoane (18 din primele date) ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *