LOVITURĂ GREA pentru ȘOFERI: RCA a crescut de 15 ori!

Allianz Țiriac, Generali și Groupama înregistrează în acest moment cele mai multe vânzări de RCA pentru TIR-uri, deși strategia lor nu se bazează în niciun caz pe acest segment cu daunalitate ridicată. „Specialiștii” în domeniu, pe de altă parte, companii ca Euroins, Carpatica sau City Insurance, toate cu mari probleme financiare, au crescut prețurile și de 15 ori. Această situație aparent ciudată este, în mare parte, și rezultatul politicii  ASF.

O comparație furnizată pentru Profit.ro de Safety Broker, cel mai important intermediar din domeniul asigurărilor, arată că cea mai mare creștere de primă anuală față de anul trecut a operat-o compania Euroins, ale cărei tarife au crescut nu mai puțin de 15 ori.

De exemplu, pentru un camion marca DAF înregistrat pentru Transport Internațional având o masă de 19 tone și un motor care dezvoltă 345 KW, cel mai mic preț îl afișează Groupama, deși a dublat prima față de anul trecut. Asigurătorul francez vinde RCA cu 20.680 de lei, la mică distanță de Generali, care cotează la 20.755 de lei.

 Urmează Omniasig, cu 22.500 de lei, în creștere de la 13.000 de lei (cea mai mică variație de preț) și Allianz Țiriac cu 25.000 de lei, față de doar 9.840 de lei în 2015. Cele mai importante majorări de prețuri le-au operat societățile care, anul trecut, au practicat cele mai scăzute tarife.

În cazul Euroins, majorarea este uriașă și arată clar că societatea aflată sub plan de redresare și cu pierderi de 300 de milioane de lei în 2015 face un pas înapoi pe acest segment. Firma vinde RCA cu 237.000 de lei, de 10 ori mai scump decât orice alt concurent și de 15 ori mai scump decât o făcea anul trecut, arată datele Safety.

http://www.profit.ro/stiri/exclusiv-pretul-rca-a-crescut-si-de-15-ori-trei-firme-de-asigurare-au-ajuns-lideri-fara-sa-vrea-15533137

loading...
Loading...

Citește și

Mesajul înfiorător scris de o tânără cu cuţitul între picioare, după ce a fost violată ani la rând!

O adolescentă de doar 15 ani a murit după ce a luat o supradoză de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *