LOVITURĂ în această dimineață! Te privește DIRECT!

Legea insolvenței persoanei fizice, care permite și unei persoane fizice, nu doar unei firme, să intre în insolvență dacă nu mai are bani pentru plata datoriilor scadente, este pregătită să fie aplicată din noiembrie, cu două luni mai devreme față de termenul inițial, amânat de Guvern până la începutul anului viitor, conform profit.ro.

La dezbaterile din Comisia juridică a Camerei Deputaților, judecătorul Corina Voicu, director Direcția Legislativă din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a afirmat că intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice ar conduce la o încărcare a instanțelor de judecată în condițiile în care există o lipsă de judecători și grefieri, explicând că ar fi nevoie de 500 de judecători și 600 de grefieri în plus pentru rezolvarea acestor spețe.

Legea insolvenței persoanei fizice reglementează trei modalități prin care insolvența persoanelor fizice va putea fi soluționată, respectiv pe bază de plan de rambursare a datoriilor, prin lichidare de active sau prin procedură simplificată. La acest moment, insolvența este posibilă doar pentru firme.

Astfel, o persoană fizică debitoare este considerată în insolvență când patrimoniul ei este caracterizat prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor scadente.

Insolvența se prezumă a fi existentă dacă, după trecerea unui termen de 90 zile de la data scadenței unei obligații, persoana în cauză datoriile către unul sau mai mulți creditori.

http://www.stiripesurse.ro/se-aplica-i-in-romania-ce-lovitura-grea-primesc-bancile_1154372.html

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.