Lovitură pentru TOŢI salariaţii! Pot fi CONCEDIAŢI prin e-mail!

Profit.ro

Decizia de concediere a unui angajat poate fi trimisă acestuia de către angajator și prin e-mail dacă această formă de comunicare este folosită între părți, conform unei clarificări stabilite acum de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Clarificarea apare după ce un salariat și-a dat în judecată angajatorul, contestând că a fost concediat prin e-mail și susținând astfel că nu a fost respectată prevederea legală care impune ca decizia de concediere să fie transmisă în scris.

Codul Muncii prevede că decizia de concediere este comunicată salariatului în scris și trebuie să conțină în mod obligatoriu:

a) motivele care determină concedierea

b) durata preavizului
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorități (numai în cazul concedierilor colective)
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate și termenul în care salariații urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant.

Sesizați în acest proces, judecătorii Înaltei Curți au decis acum că decizia de concediere individuală poate fi comunicată și prin poșta electronică, dar în condițiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact și există o uzanță a acestei forme de comunicare între părți.

Decizia astfel comunicată prin poșta electronică, în format PDF accesibil electronic, trebuie să respecte doar cerințele formale impuse de Codul Muncii, nu și pe cele impuse de Legea privind semnătura electronică.

Sursa http://www.profit.ro/stiri/social/judecatori-un-angajat-poate-fi-concediat-si-prin-e-mail-15609055

viewscnt

loading...
Loading...

Citește și

ACUM, pe Defileul Jiului: TREI TIRURI BLOCATE din cauza zăpezii!

 Pe Defileul Jiului, ( E79/DN66) la km. 118, 3 tiruri nu pot sa inainteze din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *