Lucruri pe care ar trebui să le știi despre clitoris

trc1

Cea mai sensibilă parte a corpului unei femei, clitorisul, a fost pentru o lungă perioadă de timp considerat secundar pe scara importanței și chiar stigmatizat. Pentru că el deține toate secretele sexualității feminine, este timpul să știi câteva lucruri despre el.

Este un organ intern
Clitorisul este situat la intersecția în partea de sus a labiilor mici, protejat de labiile mari. La fel ca și penisul, el este un organism cu numeroase terminații nervoase. La nivelul clitorisului există în jur de 8.000 de receptori responsabili de plăcerea sexuală. Comparativ, penisul are doar 6.000. Spre deosebire de acesta, clitorisul este un organ intern, ce are formă de pară. Glanda este partea vizibilă a clitorisului, care se află între labiilor inferioare. Aceasta măsoară între 0,5 și 1 cm. „Tija“, partea invizibilă, poate măsura până la 10 cm lungime și între 3 și 6 cm lățime. Se compune din 2 rădăcini lungi. Contrar credinței populare, clitorisul nu arată ca un buton sau un bob de mazăre, ci mai mult cu o pară.

A fost cândva stigmatizat
În secolul al 19-lea, clitorisul a fost descris de oamenii de știință ca fiind un „organ inutil“. Vaginul a dobândit apoi supremația incontestabilă. Până în anii 1930, s-a crezut pe scară largă că atingerea clitorisului provoacă isterie și epilepsie. Astăzi, 150 de milioane de femei din întreaga lume sunt încă victime ale circumciziei feminine, mutilarea genitală feminină, în multe țări arabe.

Stimularea lui duce la orgasm
Deși pare greu de crezut și acum clitorisul continuă să fie un mister pentru mulți bărbați. 95% dintre femei pot ajunge la orgasm în câteva minute, prin stimularea clitorisului. Pentru că este un organ foarte sensibil, stimularea trebuie să fie făcută delicat cu degetele, buzele sau limba. Și „tija“ poate fi stimulată, de exemplu, prin apăsarea pe osul pubian.

Orgasm vaginal versus orgasm clitoridian
Un studiu publicat în 2014 în „Clinical Anatomy“ arată ceea ce sexologii cred de multă vreme: pentru majoritatea femeilor epicentrul orgasmelor este clitorisul, nu vaginul sau punctul G. Dar, pot fi și cazuri, mai rare, când orgasmul cauzează contracții ritmice în vagin, astfel încât femeia poată simți astfel de trăiri pe toată suprafața lui.

Clickpentrufemei.ro

Loading...

Citește și

6 semne că ea te înşală

Pe foarte mulţi bărbaţi îi sperie gândul că iubita iar putea înşela la un moment …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *