Lucrurile mărunte ne macină viaţa

Alina MohorSuntem nemulţumiţi de viaţa pe care o avem. Suntem nefericiţi că nu avem ce are vecinul, prietena/prietenul. Vrem maşina lui X, casa lui Y. Punem prea mult accent pe lucrurile mărunte şi uităm să ne mai trăim viaţa. Ne axăm pe a face cât mai mulţi bani şi uităm să ne mai bucurăm de adevăratele valori, de lucrurile minunate pe care ni le oferă viaţa. Din păcate, în ziua de azi, lupta se dă pentru bani şi putere fără a ne da seama că încet, încet uităm să mai simţim, iubim, bucura de viaţă şi de tot ce este frumos. Este bine, chiar foarte bine să-ţi doreşti o carieră, să evoluezi, atât din punct de vedere profesional, cât şi intelectual. E normal să-ţi doreşti mai mult, însă totul are o limită.

Viaţa este, într-adevăr, foarte grea, dar noi o putem face mai frumoasă, bucurându-ne de micile plăceri ale vieţii. Am văzut oameni lacomi, care ar călca şi pe cadavre pentru a fi bine din punct de vedere financiar. Aceştia sunt cei mai nefericiţi. Se concentrează o viaţă întreagă pentru a face bani şi uită să mi trăiască. Cunosc oameni cu destul de mulţi bani, dar care nu au părăsit niciodată ţara de teamă că angajaţii i-ar putea fura, iar graniţa judeţului o trec doar când sunt nevoiţi să facă anumite cumpărături pentru afacerile lor.

La finalul vieţii, noi suntem cei pierzători, noi cei care nu ştim să savurăm viaţa. O să regretăm că nu am stat mai mult cu familia, ca nu am apreciat adevăraţii prieteni, că nu am ştiut să ne bucurăm de minunăţiile naturii. Aşa că, dragii mei, faceţi ceea ce vă face fericiţi şi trăiţi fără regrete.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.