Lupii, băăă! Fugiți!

ionut-catrinaJale mare, fraților, din momentul aflării votului pentru listele PSD de Senat și Camera Deputaților. Într-un fel sau altul, membri ai găștii „lupilor”, deși aflați nu neapărat în aceeași tabără, au ieșit câștigători în bătălia pentru locurile fruntașe pe liste.

Să le luăm pe rând. Poziționarea lui Ion Ciocea nu mă surprinde absolut deloc, chiar dacă puțini îl creditau cu acest loc 2 la deputați. Am spus, acum câteva editoriale, că merită din plin această oportunitate. Decât Weber&Co., mai bine Ciocea. Omul are suficientă experiență administrativă încât să n-o comită ca alții: după campanie, prezență zero în colegiu și o mare durere-n spate pentru proștii de-au votat.

Absolut surprinzător este faptul că Alin Văcaru, fost prefect de Gorj și apropiat al lui Victor Ponta, dar și fostul președinte al TSD Gorj, Claudiu Manta, au câștigat bătălia cu mult mai vizibilii Laurențiu Ciurel, Mihai Weber și Andrei Maioreanu. Concret, băieții ăștia doi au arătat că sunt mai tari-n conexiuni ca șmecherii mult mai titrați. Că s-au făcut la Tg-Jiu sau la București listele, nu mai contează. Cert e că atât Văcaru, dar mai ales Manta jr. au șansa de a prinde un loc eligibil. Calculele sunt simple: cum semnalele sunt clare că Ion Călinoiu nu stă prea mult pe funcție, cine vine de pe locul 2 la Senat? Exact! Dincolo e o idee mai complicată, dar nu neapărat imposibilă: primarii care l-au votat pe Ion Ciocea vor trage din greu pentru voturi, la fel ca tinerii social-democrați. E greu, la momentul vorbirii, să credem că locul 3 e direct eligibil, dar să nu uităm că primarul din Bustuchin are oareșce probleme cu ANI, un aspect de luat în calcul totuși. Mai e mult până acolo însă, iar problema primarului nu e atât de gravă. Matematic vorbind, ar trebui ca PSD să rupă fâșul grav de tot adversarilor încât să intre cu 3 deputați direct… dar mai vedem ce va fi.

Cert e un lucru: atât la deputați, cât și pentru senatori, surprizele s-au ținut lanț. Sau nu, dacă e să ne luăm după vocile care afirmă că pozițiile de la sedința asta se știau de câteva zile bune… Oricum am da-o, sunt niște inși destul de cătrăniți acum: alde Weber, care se lăuda că e cel mai tare din parcare, iar acum și-a luat-o de sus, în mare stil, de la Ciocea, pe care-l ironiza acum 2-3 săptămâni; Andrei Maioreanu, care se și vedea barosan… Nu mai vorbesc de Ciurel, care afirma, imediat după ședință, că ar fi adus mai multe voturi ca Văcaru. De parcă minerii au memoria atât de scurtă, corect?

Să nu aibă cineva senzația că apele s-au liniștit acum. Nu, nici vorbă. Au câștigat teren tinerii (nu mai contează că sunt pe 3 sau pe 2), partidul arătând că ar fi gata pentru niște schimbări. Dar asta îi obligă să tragă tare, dar și să arate că nu au apucăturile seniorilor, pe care-i doare-n dos de alegători imediat după vot. Dacă nu scot voturi, ghici asupra cui se vor răsfrânge consecințele?! Da, corect!

Una peste alta, aș merge totuși pe mâna tinerilor, cum ar fi Văcaru ori Manta, căci e de preferat să-i vedem pe aceștia… în locul seniorilor miserupiști, plini de „atitudine”, îngâmfare ori aroganță.

Va fi interesant de urmărit ce vine. The show must go on.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

2 comentarii

  1. da ma. vacaru si manta, acesti lupi tineri cu dinti de lapte o sa-si faca simtita prezenta prin senat/camera la fel ca si lupul un pic imbatranit Rotaru Razvan.

  2. MPrezicmafiaatorul

    Calinoiu la Pușcărie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *