„Lupii tineri” de la Pandurii stau la pândă! | Pîrcălabu: „Acum există o posibilitate pentru jucătorii tineri să se afirme”

panduri-mat1

În ciuda crizei fără precedent de la Pandurii, cu greve și divorțuri, din câte se pare există și un aspect pozitiv: o șansă nesperată pentru tinerii jucători de a se maturiza în Liga I. Unul dintre aceștia, mijlocașul Adelin Pîrcălabu, visează cât mai repede la o adevărată carieră de fotbalist profesionist și promite că va încerca să ”fure” cât mai multe de la fostul internațional Lucian Sânmărtean, care va mai fi ”pandur” până la iarnă.

Cu nu mai puțin de 7 fotbaliști de bază trimiși la ”izolare” pentru că nu vor să accepte noile rigori salariale, Pandurii încearcă să meargă mai departe, bazându-se într-o proporție destul de mare pe tinerii jucători proveniți de la echipa a doua. Adelin Pîrcălabu (20 de ani) este, însă, unul dintre acei jucători din noua generație care a prins minute bune, uneori chiar în calitate de titular, în acest sezon din Liga I la Pandurii. Promovat în această vară la prima echipă de către Petre Grigoraș, Pîrcălabu vorbește acum deschis despre vremurile ”speciale” de la Pandurii, în care o formația aflată în plină insolvență, încearcă să supraviețuiască.

„În iarnă, aproape toți cei ”mari” vor pleca, o să rămână numai copiii”

Așa cum am mai amintit deja, conflictele de muncă din interiorul echipei de fotbal gorjene au scindat practic, Pandurii, în două tabere: ”izolații” și adepții compromisului. Însă, nu-i mai puțin adevărat că din echipa olteană mai face parte și o a treia categorie, reprezentată de jucătorii foarte tineri, care pot profita de o șansă neașteptată pentru a prinde ”cheag” în Liga I. Mijlocașul Adelin Pîrcălabu, devenit între timp una dintre soluțiile lui Grigoraș în tricoul ”pandur”, mărturisește totuși, că bucuria sa este moderată, dorindu-și să aibă alături și la anul câțiva colegi ”fotbaliști”. Până atunci, acesta se bucură de pasul făcut de generația sa la nivel de primă ligă: ”În aceste circumstanțe probabil că există o posibilitate pentru jucătorii tineri să se afirme. Mă bucur pentru foștii mei colegi de la echipa a doua. Deși este o bucurie cu jumătate de inimă, că echipa nu mai este așa cum era odată… Sincer, îmi doream să joc pe noul stadion alături de băieții ”fotbaliști”. Dar, asta este, în schimb mă pot bucura pentru cei de la echipa a doua. Suntem acum în total 10 jucători tineri. În iarnă, aproape toți cei ”mari” vor pleca, o să rămână numai copiii”, mărturisește Pîrcălabu.

„Și șansa mea acum este mult mai mare…”

Tânărul jucător în vârstă de 20 de ani, deși a avut șansa debutului în Liga I și chiar să prindă din ce în ce mai multe minute în tricoul pandurilor, recunoaște că mai are destul de lucru. Pîrcălabu speră, totuși, să poată profita de oportunitatea care i s-a oferit și să-și aducă aportul pentru salvarea echipei gorjene de la retrogradare. ”Și șansa mea acum este mult mai mare. Sper să demonstrez în teren, să joc cât mai bine, să am o evoluție cât mai constantă pentru a avea un viitor cât mai bun în fotbal. Până acum recunosc că am avut multe fluctuații și puține realizări. Eu unul îmi doresc să rămân aici și din iarnă, să joc cât mai mult și să nu retrogradăm”, declară Adelin Pîrcălabu.

Idolul din vestiar

După ce deplânge deja situația din echipa sa, tânărul Adelin Pîrcălabu pare să aibă deocamdată la îndemână un adevărat model de fotbalist. Este vorba de fostul internațional Lucian Sânmărtean, de la care mijlocașul de 20 de ani speră să învețe cât mai multe. ”Cel mai mult am de învățat de la Lucian Sânmărtean, este modelul meu ca fotbalist. Îl consider cel mai bun jucător din Liga I. De fapt, cred că este cel mai valoros fotbalist de la noi din ultimii 10 ani, are o calitate tehnică foarte mare. Are chiar și calitatea unui antrenor”, dezvăluie Adelin Pîrcălabu. Din păcate, Pîrcălabu mai are la dispoziție foarte puțin timp să mai ”fure” ceva meserie de la Sânmărtean, veteranul pandurilor urmând să părăsească echipa din Târgu Jiu chiar în această iarnă.

Cu gândul la meciul cu Timișoara 

panduri-caseta

După o mică pauză, sezonul regulat al Ligii I se va relua în acest sfârșit de săptămână, odată cu disputarea rundei cu numărul XVI. Pandurii întâlnește la Severin, pe ACS Poli Timișoara, într-o partidă ce se anunță a fi extrem de importantă, cel puțin pentru tânărul mijlocaș Adelin Pîrcălabu. În ciuda crizei prezente acum la echipa gorjeană, Pîrcălabu speră la un rezultat pozitiv, vineri seară: ”Din punctul meu de vedere, meciul cu Timișoara este foarte greu. Pentru că la dispoziție avem un lot slăbuț, mulți jucători de bază au ajuns să se antreneze separat… Există în schimb, destui de la echipa a doua, iar pe bancă numai debuntanți. În primul unsprezece o să fie poate, jucători care au jucat în Liga I, dar suntem cam slab acoperiți pe posturi. Sper să câștigăm cele trei puncte, să trecem de momentul acesta foarte greu pentru că am avut numai înfrângeri în ultimele partide. Îmi doresc să facem un joc bun pentru a ne impune vineri”. Partida dintre Pandurii Târgu Jiu și ACS Poli Timișoara se va desfășura vineri seară, începând cu ora 20:30.

loading...
Loading...

Citește și

Penitenciarul Târgu Jiu bea din Cupa Firmelor

Cupa Firmelor și Instituțiilor din Gorj la minifotbal și-a desemnat câștigătoarea! Echipa Penitenciarului Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *