Mai bine sclav, decât să mori de foame acasă (?)

Alina MohorDisponibilizări, peste disponibilizări. Se pare că nimic nu mai merge în județul Gorj. În ultimii ani, se vorbește doar despre închiderea companiilor și iar despre disponibilizări. Dacă la nivel de județ, Complexul Energetic Oltenia este cel care susține economia Gorjului, în Țicleni, activitatea din petrol este cea care menține orașul “viu”.

Situația nu mai este roz în niciunul dintre cele două domenii, cel energetic și cel petrolier. La Complexul Energetic Oltenia, numai în acest an au fost disponibilizate 700 de persoane și alte 2.000 și-au pierdut serviciul acum doi ani. Cel mai probabil persoanele disponibilizate susțineau financiar întreaga familie. Firma Petrofac, care se ocupa de gestionarea operaţiunilor de zăcăminte de petrol din zona Ţicleni, și-a făcut bagajul și a plecat din zonă, venind în locul ei o altă firmă. Expert Petroleum nici nu s-a instalat bine și deja anunță disponibilizări. 300 de angajați din cei aproximativ 800 de salariați vor pleca acasă. Cel puțin așa se zvonește în rândul angajaților, pentru că, momentan, niciun lider nu vrea să discute despre această problemă.
Nu mă miră deloc faptul că tot mai mulți tineri fug din acest județ. O parte dintre ei aleg să plece la studii, în București, în Cluj, în Timișoara. Din aceste orașe foarte puțini se mai întorc și nici nu sunt de condamnat că aleg o viață mai bună. Restul tinerilor, care nu au posibilitatea de a pleca la studii, aleg să plece în străinătate. Mai bine sclavi în Anglia, Spania, Italia, decât să moară de foame acasă.

Nu știu ce se va întâmpla pe viitor cu Gorjul, Țicleniul și alte localități, pot doar să sper că lucrurile vor lua o întorsătură spre bine, dar la cum au decurs lucrurile în ultimii ani, sunt, sincer, sceptică.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

4 comentarii

  1. Buna ziua
    Nu aveti de ce sa fiti sceptica.Ca sa intelegeti consultati site-urile cu oferte de munca si va trece scepticismul,oferta este de 50 de ori mai mare decat cererea.Singura problema este ca lumea nu mai vrea sa munceasca!

  2. Parafrazând celebrul ” Mircea,fă-te ca lucrezi”, Alinutza ” se face ca-i pasa”!! De ce are Gorjul la categoria cititori si votanți: mineri si sondori -petroliști !!! Total eronat si neprofesionist, nu ca ne-am fi așteptat la altceva!! Gorjul nu mai are mineri, adică cei ce lucrează in mine, odată cu închiderea exploatărilor de subteran!! Gorjul nu mai are sondori!! Ultima sonda PETROLIFERĂ a fost forată in Gorj in urma cu 15 ani!! Au rămas doar lacatusi de banda, mecanici si electricieni , achite de mentenanța parcuri petroliere!! Nu mai exista nici societăți da foraj, darmite sondorii , cu excepția celor pensionați!! Cu scuzele mele pentru cei care s-ar simți ofensați, munca electricienilor, mecanicilor necalificatilor, e la fel de onorabila!!
    Asta doar ca divagație asupra ce voiam de fapt sa remarc!! Asa cum Horvath i-l știe pe Hristos de la Zeffirelli si Robert Powel, Alinutza știe istorie contemporană din ‘Linia maritima Onedin” si eventual ca Vanghelis era o trupa din 1972 si a plecat cu Cristofor pe mare!! Copii noștrii, vecinii, prietenii, ai mei ai nostri ai lor, cei care au plecat si muncesc pe brânci in ferme, cafenele,hoteluri, companii importante- in Londra in domeniul IT, suntem a doua forța după indieni, ca număr nu inteligenta!! Pentru Alinutza si cei ce o papuseaza, sunt SCLAVI!! Ca sunt scârbiți si nu mai vor sa audă, unii dintre ei de întoarcere acasa!! Au ales sa nu respire aerul mai apropie de 1000 de km cu Călinoiu, Carciumaru, Dian, Popeanga , Mischie,Mantog, Valceanu, Grebla, Aurica Popescu, Grivei, Milosteanu,Kraibahni, Ilie Petrescu, Ciurel, Ponta, Florescu, Weber,Basescu, Iliescu, Roman, SRI, SIE,DNA, tralala!! Daca ai avea minima documentare, nu mai intru in amănunte sa nu creadă INNA ca iar citez WIKI.. , țările enumerate ca pline de ” sclavi” , au cele bune sisteme de protecție socială si control al calității si securitatii in munca!! Cele mai scurte programe săptămânale de munca cu cei mai multi bani!! Ziaristi nu am ” exportat” , încă! Nu pleacă niciunul de la măcelărie! Nu pot insa sa nu remarc extraordinarul progres fata de ultimele 18 Editoriale marca Alinutza!! Ai dublat numărul de cititori si ai si comentarii( exceptandul pe al meu)! Horvat rămâne la veșnicul ” sub 200″ cititori, 0 comentarii! Ai înfrânt-o💥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *