Mai mulți bani pentru angajații de la stat

Angajații din sistemul de stat vor primi în următorii 5 ani mult mai mulți bani decât primesc acum,întrucât ministerul muncii lucrează la modificarea Legii salarizării unitare a bugetarilor,în așa fel încât aceștia să câștige mai mulți bani.

Documentul a fost prezentat de șeful de la muncă,Dragoș Pâslaru reprezentanților sindicatelor,de la care se așteaptă un răspuns în următoarele zile.

Astfel, anvelopa salarială ar urma să crească de la 57 miliarde de lei în 2016, la 60,1 miliarde de lei în 2017, la 62,9 miliarde de lei în 2018, la 66,2 miliarde de lei în 2019, apoi la 70,2 miliarde de lei în 2020 și la 73,6 miliarde de lei în 2021.

Creșterea salariilor pentru angajații din sectorul public nu înseamnă disponibilizări.

Ministerul vrea ca pentru creșterea de lefuri să regândească anumite structuri pentru creșterea eficienței ,prin debirocratizare.

Totodată reforma nu vizează tăierea sporurilor, ci doar simplificarea logicii acestora și încurajarea performanței. Principiul de bază este că sistemul de salarizare se bazează pe salariul de bază, iar sporurile se adaugă marginal la acesta. Sporurile se consolidează în două mari categorii: sporul de condiții: în suma nominală — nu se vor mai da sporuri procentuale raportate la salariul de bază (se elimina discriminarea la condiții de muncă egale, sporuri inegale); sporul de performanță: până la 30% din salariul de bază. Ponderea sporului în câștigul net va fi mai mică la funcțiile de execuție decât la cele de decizie, pentru echitate.

„Am lucrat cu Ministerul Finanțelor pentru a vedea sustenabilitatea în materie de alocări financiare pentru perioada următoare și am venit cu o propunere de anvelopă de 14 miliarde de lei pentru perioada până în 2021, ceea ce ar însemna o creștere a masei salariale totale în sectorul public de 29,1%”, a spus ministrul muncii Dragoș Pîslaru.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

ACUM! PATRU victime în accidentul de la Câmpu Mare! O persoană este inconştientă şi o alta încarcerată!

ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localitatii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.