Managerul Spitalului Motru a demisionat! Este acuzat de luare de mită

teodor-zavate

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Teodor Codrin Zavate, manager al Spitalului Municipal Motru, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în toamna anului 2015, Teodor Zavate, în calitate de manager al Spitalului Municipal Motru, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, Teodor Zavate i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie Teodor Zavate a restituit suma de bani primită ca mită. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Teodor Zavate nu are voie să exercite funcția de manager al Spitalului Municipal Motru.

Managerul este sub control judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, medicul chirurg Zavate trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar etc. Dacă va încălca prevederile controlului judiciar, Zavate riscă să fie arestat la domiciliu sau preventiv. „Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmit procurorii.

Ce spune Zavate

Directorul Spitalului Motru, Teodor Zavate, a demisionat din funcție, după ce DNA l-a pus sub control judiciar și a început urmărirea penală împotriva sa. Acesta a declarat, pentru Gorj DOMINO, că nu vrea să ducă o luptă în mass-media pentru că nu vrea să se interpreteze sau să influențeze ancheta. Zavate recunoaște că au fost presiuni politice asupra sa și se simte hărțuit. „Nu vreau să fac comentarii pentru că e o anchetă în curs. Au fost presiuni… Sunt hărțuit…Funcția o doreau…nu pot să spun mai multe. Sunt influențe care au posibilitatea să facă ce vor. Politice, bineînțeles”, a spus medicul Teodor Zavate.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *