sâmbătă , 3 decembrie 2016 - 15:42

Mănăstirea Dobriţa îşi sărbătoreşte hramul

Dobrita-1

Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul”, situată în apropierea Sanatoriului din localitatea Dobriţa, judeţul Gorj îşi prăznuieşte astăzi, 20 iulie, Ocrotitorul spiritual. 

În zi de aleasă sărbătoare, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Olteniei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Piatra de temelie a bisericii aşezământului monahal de la Dobriţa a fost pusă în anul 2005, la iniţiativa părintelui ieromonah Irineu, pe atunci pacient al sanatoriului, iar sfinţirea a fost săvârşită pe 20 iulie 2010, de către IPS Părinte Mitropolit Irineu. Sfântul locaş a fost ridicat îndeosebi pentru nevoile duhovniceşti ale bolnavilor cu afectiuni pulmonare de la Sanatoriul Dobriţa. Biserica este construită în stil maramureşan, în totalitate din lemn, prin stradania parintelui ieromonah Irineu, cu ajutorul Consiliului Judetean Gorj şi al Mitropoliei Olteniei.

loading...

Citește și

copii-dizabilitati01

Sărbătoare la Centrul de Recuperare din Târgu Jiu

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din Tg-Jiu a sărbătorit un an de activitate. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.