MÂNDRIA părinților! Ei sunt elevii cu cele mai MARI rezultate la EVALUARE, din Gorj!

evaluare

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate vineri, iar 71,9 % dintre elevii gorjeni au obținut în acest an note peste 5. Dintre aceștia, 44 de elevi au reușit să facă lucrări perfecte la Matematică însă, din păcate, la nivelul județului nu a fost înregistrată nici o medie de 10 și la Limba și literatura română. 

Anul acesta, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale a avut loc pe 27 iulie, la limba romană. Elevii au avut de analizat poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky şi de realizat o naraţiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară dintr-o zonă turistică. Proba de matematică a fost una controversată din pricina subiectului 6 de la punctul 1. Elevii au susţinut că enunţul problemei a fost formulat ambiguu. Ministerul Educaţiei a emis un comunicat în care spune că enunţul „este complet formulat, este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect”.

EI sunt cei mai buni!

mirela-mihai

Cei mai buni primi cinci absolvenți ai clasei a VIII-a sunt: Mihai Mirela Elisabeta, care a terminat Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, și care a reușit să obțină la română nota 9,90 iar la matematică, 10. Aceleași note le-a obținut și Roșca Ruxandra Raluca, fostă elevă a Școlii Gimnaziale Nr.3 din Rovinari. Cu media 9,85 la Limba și literatura română şi 10 la Matematică a fost și eleva Aggarwal Ananda Maria, de la Liceul Teologic Turburea, urmată de Godinel Daria Teodora de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Orfescu Petrișor de la Liceul Tehnologic Bîlteni, ultimii reușind să obțină media 9,80 la română și 10 la matematică.

Au fost înscriși 3.169 de candidați

La Evaluarea Națională 2016 au fost înscriși 3.169 de candidați la nivelul județului Gorj. La proba Limba și literatura română s-au prezentat 3.101 iar la proba matematică doar 3.094, dintre aceștia mai exact un număr de 870 de elevi nu au reușit să promoveze examenul. Cele mai multe medii, 289, s-au clasat între notele 8 și 8,49 iar cele mai puține adică 87 s-au clasat între 9,5 și 9,99.

Alte emoții!

După aflarea rezultatelor la primul examen major din viaţă, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a încep alte emoţii, întrucât vine Admiterea la liceu 2016. Media de admitere în învăţământul liceal se calculează că media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% (pentru absolvenţii din promoţiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 şi 2016). Media generală la Evaluarea Naţională se calculează că medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele susţinute de elevi. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire. În perioada 9-12 iulie 2016, elevii pot completa fişele de înscriere la liceu, asistaţi de diriginţi. În dată de 20 iulie 2016, are loc afişarea în şcoli şi în unităţile de învăţământ liceal a elevilor a rezultatelor repartizării computerizate 2016.

loading...
Loading...

Citește și

RAPUNZEL vine în Mall Târgu Jiu!

Duminică, 25 martie, în cadrul Shopping City Târgu Jiu va fi jucată o piesă specială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *