Manta sare-n apărarea lui Romanescu: Barbu a intrat în campanie

manta-pantelimon

Fostul prefect de Gorj este convins că liderul PNL Târgu-Jiu a fost sincer când a declarat că ai nevoie de o bonitate de 10 miliarde de lei vechi ca să poți prinde un loc eligibil pe liste la parlamentare.
Deși este de partea lui Marcel Romanescu în toată disputa creată pe marginea declarațiilor sale, Pantelimon Manta crede că liderul de la municipiu nu trebuia să iasă în spațiul public cu afirmațiile care au stârnit atâtea reacții din partea liderilor PNL. Lui Manta i se pare nejustificată atitudinea lui Tudor Barbu, care a cerut DNA-ului să se autosesizeze după declarațiile lui Romanescu. ”Cred că se face prea mult tapaj pe declarația asta. Poate, Marcel Romanescu nu trebuia să facă această declarație, dar cert este că ea este, să zic așa , mai mult simbolică sau mai mult peiorativă. În sensul că a vrut să scoată prin declarația lui un adevăr pe care îl știe toată lumea, și politicienii și alegătorii că în campania electorală se bagă foarte mulți bani și că din punctul ăsta de vedere un candidat care vrea să aibă șanse reale la a fi ales, trebuie să aibă câteva sute de milioane de lei. Marcel Romanescu este întotdeauna foarte, foarte sincer și eu am fost la fel, dar am constatat de-a lungul carierei politice că am avut și de pierdut. Poate are și el de învățat din chestia asta, dar asta nu înseamnă că trebuie să-și schimbe poziția și să spună ce gândește. Eventual să fie mai temperat. Atitudinea lui Tudor Barbu este total nejustificată. Nici nu are rost să o comentez. Ce treabă are DNA-ul cu o declarație politică, nu are niciun fel de conotație juridică și fără îndoială nu se pune problema unei răspunderi juridice pentru o astfel de declarație. Probabil că Barbu a început să-și facă campanie, dar nu așa se face și nu poate câștiga puncte dintr-o astfel de atitudine publică. Se trag niște concluzii aiurea”, a declarat liberalul.
Barbu: Nu am început CAMPANIA

Tudor Barbu spune că a reacționat pentru că nu vrea transformarea PNL Gorj în tabloid. “În primul rând, nu am chemat DNA-ul, în al doilea rând, nu am început campania, pentru că, dacă aș începe campania, nu aș începe-o împotriva sau în polemică față de un coleg de partid și un lider județean, un lider al Târgu-Jiului. Eu, ce am spus, și ceea ce cred cu convingere că este și real că afirmațiile făcute în spațiul public trebuie susținute, pentru că altfel ajungem un fel de revistă de cancan sau un fel de tabloid. Ori, PNL –ul din Gorj nu este tabloid, iar dacă acolo au fost făcute afirmații asumate, ele sunt de o gravitate maximă și trebuiesc analizate și afirmațiile și istoricul lor, orice este în spatele lor de către organele abilitate ale statului. Nu are nicio legătură cu nicio campanie. Un politician, când iese în spațiul public și vorbește, trebuie să-și asume fiecare silabă pe care o rostește pentru că de aia se cheamă politician, și de aia se cheamă spațiu public, ca ele două să fie cântărite, și statutul de politician și statutul de spațiu public”, a declarat senatorul liberal.
loading...
Loading...

Citește și

Guvernul confiscă banii celor din străinătate dacă nu sunt „justificaţi”

Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din străinătate. Senatorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.