Marea Britanie va aplica unele reglementări europene și după ieșirea din UE

Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, a declarat dumnică, la scurt timp după ce premierul britanic, Theresa May, a anunțat data la care va începe procedura de ieșire din UE, că Marea Britanie va dori să aplice unele reglementări europene și după ce va părăsi efectiv blocul comunitar.

Printre normele ce ar putea fi menținute ar fi cele care privesc drepturile lucrătorilor și mediul înconjurător. Chris Grayling a fost unul dintre liderii taberei ce a susținut Brexitul în campania premergătoare referendumului din 23 iunie, la care britanicii au votat majoritar pentru părăsirea blocului comunitar.
Procedura de ieșire din UE va începe în martie

„Sunt unele lucruri pe care vom dori să le păstrăm: în domeniul mediului, de exemplu, sau în ceea ce privește drepturile lucrătorilor. Dar sunt și alte lucruri de care vom dori să ne debarasăm”, a indicat oficialul britanic într-o declarație acordată postului ITV.
Ministrul britanic al transporturilor a venit cu aceste declarații, la scurt timp după ce premierul Theresa May a anunțat că până la sfârșitul lunii martie va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează formal procesul ieșirii din Uniunea Europeană, urmând să fie adoptat și un act normativ pentru abrogarea European Communities Act din anul 1972, actul de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.
loading...
Loading...

Citește și

Prins BEAT la volan!

  La data de 25 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *