sâmbătă , 16 decembrie 2017 - 9:20

Marian-Jean Marinescu: Imaginea Europei va fi SLĂBITĂ

Marian-Jean-Marinescu

Parlamentarul european, Marian Jean-Marinescu, a reacţionat după Brexit-ul din Marea Britanie. Acesta a declarat că imaginea Europei va fi slăbită după referendumul din Marea Britani. De asemesea acesta a precizat că alegerea englezilor de a pleca din UE, reprezintă doar relaţia lor cu Uniunea Europeană, iar celelalte state membre doresc să continue proiectul european.

„Imaginea Europei în lume va fi slăbită prin această decizie. O Europă puternică este o asigurare de viață pentru toate statele membre în lumea globalizată de mâine. O Europă puternică va fi în măsură să asigure libertate,securitate și prosperitate. Suntem alături de proiectul european. Referendumul clarifică doar relația Marii Britanii în Europa. Celelalte state membre nu doresc să părăsească Europa. Sondajele de opinie arată majorități clare în favoarea proiectului european. Europa are nevoie de un timp de reflecție. Ne dorim o Europă mai bună și mai inteligentă, care sa se concentreze pe marile întrebări ale timpului nostru, cum ar fi securitatea cetățenilor. Obiectivul comun este acum combaterea puternică a naționalismului si populismului în creștere. Respectarea deciziei democratice înseamnă că negocierile de ieșire trebuie să fie încheie cât mai repede posibil, în conformitate cu articolul 50 din Tratatul UE, ceea ce înseamnă maximum 2 ani. Din punctul nostru de vedere, nu poate exista nici un tratament special pentru Marea Britanie. Oamenii din Marea Britanie și-au exprimat în mod clar voința de a părăsi Europa. Plecatul înseamnă plecat. A trecut vremea tratamentelor preferențiale”, a declarat Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European.

loading...
Loading...

Citește și

Salarii primite la timp de către profesorii din Gorj!

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, toți profesorii de la toate școlile din județ își vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.