Mascarada pământului

mihaela-horvathGuvernul Cioloş va pleca cu scandal, în huiduieli, fie şi numai pentru jaful de care se vorbeşte în ultimele zile. Achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului” cu 11 milioane de lei de la buget pare o afacere care pute.

Au existat două evaluări , de două şi de trei milioane de dolari, am înţeles. O comisie formată peste noapte a stabilit, ulterior, preţul de 5 milioane de euro. Guvernul Cioloş a rotunjit până la 11 milioane de euro, fără expertize, fără justificare. În plus, contractul era deja semnat şi nu înţeleg ce rost a mai avut subscripţia publică cu tot cu spectacolul aferent, românismul ipocrit, reclamele publicitare …O întreagă mascaradă.

În concluzie, iar ne-am trezit proşti! Sau prostiţi, cumva tâlhăriţi şi escrocaţi sentimental, în plină stradă.

Radu Soviani, analist economic, a avut un punct de vedere extrem de interesant, pe care vi-l redau: “Prin precedentul decis astăzi prin ordonanță de urgență, Guvernul tehnocrat deschide linia de afaceri a înțelegerilor netransparente (prin negociere directă) cu diverse grupuri de interese legitime/nelegitime. În privința deținătorilor reali ai Cumințeniei nu pot suspecta că nu au interesul legitim de a își monetiza bunul. Dar mă întreb, din plata celor 11 milioane de euro de la buget (cea mai mare parte de la buget), cât le revine efectiv proprietarilor și cât este distribuit de aceștia altora? Vedeți, și în cazul retrocedărilor pe drepturi litigioase s-a pornit de la un interes legitim – cel al adevăraților proprietari de a își recupera bunurile/a fi despăgubiți. După care acestea au ajuns în rândul samsarilor de drepturi litigioase care prin influențe penale au reușit să umfle și să grăbească procesul de restituire, categoric păgubos pentru bugetul de stat și pentru adevărații proprietari”.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

5 comentarii

  1. Asta i părerea ta de psd-ista?
    Poate ar fi trebuit să doneze si Lemnaru niște bani daca tot a luat insulita aproape gratis.De asta de ce nu scrii?

  2. pacat de brancusi

  3. HORVATH! Raspanditoare de vorbe a specialistilor in orice!! Brâncusi?? ? Un moft!! Păi daca ar fi asa valoros, la mai bine de 500.000 de euro per kilogram, nu cumpara guvernul si 3, 7 tone de masa tăcerii, 29, 35 metri de infinit si le dăm scaunele moka? Uitam de CEO, schițăm toate datoriile județului si de ce ramane mai facem 3 ” insulite” ca avem jii destul ! Cu 3× 3 corturi de nunți faine! Ca adevărații moștenitori, noi suntem! Iarta-i, Doamne! Sunt prosti!

  4. unul din popor

    du-te doamna si lasa-ne.., dupa voi nu mai aveam MEAM, TARA, POPOR, PATRIOTISM, doar aplaudaci de politruci, care de 25 de ani TOTI, am vazut ce-au facut….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.