Mascaţii Brigăzii Speciale din Craiova, AMENINŢAŢI pe Meteor: „Aducem 2.000 de frați! O să chemăm ţiganii din Obreja. Va fi RĂZBOI!”

• „Dacă nu picăm la înțelegere, va fi un război civil în Târgu-Jiul acesta!!”

mascati-Meteor-(10)

Zeci de poliţişti şi mascaţi au descins marți în cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, unde se încearcă executarea silită a unor familii de rromi care și-au construit ilegal casele. Este vorba de patru imobile, amplasate pe terenul unor alte persoane care de ani de zile încearcă să intre în posesia de drept. Familiile de romi, în total 20 de persoane, s-au baricadat în curţile caselor pentru a împiedica intrarea executorului și a avocaților. Pentru a nu se isca violențe, executorul judecătoresc a venit de la Craiova însoțit de brigada Mobilă a Jandarmilor „Frații Buzești”.

Nu este prima dată când mascații descind în cartierul romilor din Meteor. Pe terenurile din această parte a orașului romii au ridicat case fără a avea acte de proprietate asupra terenurilor. După ani și ani de procese, adevărații proprietari ai terenurilor au avut câștig de cauză și vor să pună în aplicare hotărârile judecătorești. Un executor judecătoresc din Craiova a venit ieri, în Meteor, însoțit de jandarmii de la Brigada Mobilă „Frații Buzești”, special antrenați pentru situații conflictuale precum cele care puteau să apară aici. Jandarmii și polițiștii prezenți în Meteor au menținut ordinea și i-au potolit pe romii certăreți. Din păcate, romii din Meteor sunt vestiți și din cauza faptului că au foarte mari datorii la impozitele și taxele locale, per total, cetățenii de etnie din Meteor datorează bugetului local 7 milioane de lei, bani care, cel mai probabil nu vor mai fi recuperați niciodată. Proprietarii terenurilor aflate acum în litigiu sunt gorjeni care au luptat ani de zile prin tribunale. „Deocamdată nu este finalizată executarea. Se încearcă să se ajungă la o altă înțelegere între părți. Nu este prima dată. S-a mai încercat, dosarul este început din 2011. Până la urmă este vorba de o hotărâre judecătorească, va trebui să fie pusă în executare dacă nu se ajunge la o înțelegere. Sunt patru debitori, hotărârea prevede lăsarea în deplină proprietate a terenului, desființarea construcțiilor de pe teren, creditorul poate demola pe cheltuiala debitorilor, dacă aceștia nu se conformează. S-a mai acordat un termen de încă o săptămână. Debitorii fac demersuri la primărie, se caută soluții care ar putea evita evacuarea și eliberarea cu forța”, a spus Dragoș Ivanovici, executor din Craiova.

Romii amenință din nou

Chiar dacă procesele sunt pe rolul instanțelor de ani de zile, romii spun că proprietarii nu au dreptate și că ei au mai plătit diverse sume de bani pentru terenurile pe care au construite casele. Romii se plâng de lipsa banilor și spun că proprietarii terenurilor cer 60 de euro pe mp. Din păcate, în loc să caute soluții, romii amenință din nou cu scandaluri, folosind expresii de genul „război civil” și „măcel”! „Au venit cu ultimele prețuri de 60 de euro pe metrul pătrat. Ai bătrâni ai noștri au făcut și pușcărie pentru terenurile astea. Săptămâna care o să vină, dacă nu picăm la înțelegere, cred că va fi un război civil în Târgu-Jiul acesta. O să îi chemăm pe prietenii noștri țiganii din Obreja și vom fi 2.000 aici! Să aducă jandarmi din trei județe! N-au decât”, a afirmat Mihai Istrate din Meteor, unul dintre rromii a căror casă a fost executată. Forfota din cartierul Meteor nu s-a potolit nici după plecarea mascaților. „Nu mai am cuvinte. Am mai primit răgaz o săptămână. Ce negociere să fie, că ei cer o sumă mare, dar noi n-avem bani. Au mărit prețul, în 2007 ne-au cerut 7 euro pe metru, acum cer de zece ori mai mult. Am zis să plătim pământul de sub casă și o mică potecă, restul să și-l închidă proprietarul. Rămânem în mila lui Dumnezeu. Eu am 2.000 de metri pătrați. De unde să îi dau atâția bani?”, a spus Lăța Dumitru din Meteor.

Preț exorbitant

Ion Marin, reprezentant de seamă al comunității din Meteor, a declarat că s-a ajuns la o altă înțelegere și li s-a dat un răgaz de o săptămână. „S-a făcut o înțelegere și mai avem o săptămână să facem negocieri. Vedem ce se poate negocia. S-a vorbit cu avocatul să se facă eșalonare la plată cu promisiune de vânzare. Dar, dacă prețul rămâne exorbitant, rămânem tot așa. Noi am mai plătit unor proprietari, cred că oamenii au dat cam 500 de milioane. Vom vedea săptămâna ce vine”, a spus Ion Marin, reprezentant al comunității romilor din Meteor.

„O să îi chemăm pe prietenii noștri, țiganii din Obreja, și vom fi 2.000 aici! Frații noștri din Obreja. Să aducă jandarmi din trei județe! N-au decât”, a afirmat Mihai Istrate din Meteor, unul dintre rromii ale căror case vor fi executate.
loading...
Loading...

Citește și

Dorel a îndoit conducta de gaze de la Albeni! Școala, la un pas să sară în aer

Lucrările executate la terenul sintetic din Albeni, investiție realizată în curtea școlii din localitate, au …

4 comentarii

 1. Poate ne ,, esplica,,nea Florin , primarul care este , cum au obtinut acesti tigani avize de la primarie pentru bransamentul la energie electrica , apa , canal etc fiind evident ca neavand acte pentru terenuri implicit nu puteau obtine certificat de urbanism respectiv autorizatie de construire ? Nu cumva Parchetul ar trebui sa se autosesizeze ? Dar strazi pe terenurile acelorasi cetateni cum a construit primaria ? Dar asfaltari pe drumuri inexistente in acte cum se putea turna nea Florine ? Merita toate aceste infractiuni pentru o mana de ,,,,voturi ?

  • Cum au construit aceste palate fara autorizatie – pe care trebuia sa o elibereze primaria?
   Cum au aparut aceste palate , fara ca cei din primarie sa se sesizeze????????
   Cum si-au luat permisele de conducere fara sa stie sa scrie ????????
   DNA,DNA—POATE DAI UN RASPUNS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Asta e mafie pe fata ,fara un atest de la primarie nu se construia pe banda rulanta,ati care vor macar 2 camere nu nu primesc autorizatie pt ,apa,curent etc,DNA doarme cu tot cu judecatori pt ca toti sant o cloaca de hoti si sant mana an mana,corb la corb nu asi scoate oichii,asta e mafia de la tg jiu pt ca pana acum sau iubit cu ei si acum se despart ca niste curve pe interes,ce orasi vai mama lui

 3. Lideru rromilor asi merita soarta cum de altfel asi merita toti pt ca ar trebui mai rau ,sa fie dati afara ca niste caini pt ca ei au fost primi cu partida lor de rromi de 2 lei care voteaza de atata dimp mafia gorjului,cum e normal asi merita soarta ca iuda pt ca au tras cu ei ,acum sant faliti si nu mai e de papat si e normal sa se ajunga acia,bn le fac mai ales la mizeria aia de Mihai Istrate care o cioara inculta a strans tot clanu sa voteze psd un partid care de ani de zile ne mananca viata si viitoru tari ,iar daca cred ca pt ei vine Obrejea se ansala amarnic ca sant rase diferite asi merita toti soarta cu tot cu ei si rasurile de la puterea Gorjului..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *