METEO: Cum va fi vremea începând de azi!

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru această săptămână. Potrivit acesteia, vremea va fi mai caldă decât este normal pentru această perioadă, aproape caniculară, dar și instabilă.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
După orele amiezii, dinspre vest, înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând până dimineaţa jumătatea de vest a ţării şi cumulând local cantităţi importante de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta seara şi noaptea, pe arii restrânse, prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte și local în celelalte zone. Temperaturile maxime, în scădere accentuată în extremitatea de vest, se vor încadra între 18…20 de grade în Banat şi Crişana și 33…34 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, cu cele mai coborâte valori în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua și în prima parte a nopții în jumătatea de sud-vest a țării și la munte, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zonele montane și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei la munte și în sud-est, iar noaptea în sud-vest. Valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară față de intervalul precedent în regiunile vestice, iar în rest vor scădea, mai accentuat în Transilvania, Oltenia și în vestul Munteniei, astfel încât cele maxime se vor încadra în general între 19 și 29 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade în deltă.

loading...
Loading...

Citește și

Galerie FOTO: Ei sunt cei mai BUNI paramedici din Gorj!

Cei mai buni paramedici! Săptămâna trecută s-a desfăşurat în municipiul Tg-Jiu, Competiţia Naţională de Descarcerare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.