Metode prin care poți crește viteza Google Chrome

chrome-fast

Browser-ul companiei din Mountain View a avut întotdeauna parte de unele probleme, însă există metode prin care poți crește viteza Google Chrome.

Google Chrome se mișcă greu? Nu ești nici primul și, cel mai probabil, nici ultimul utilizator care raportează o astfel de problemă. Browserul de la Google a primit destule critici de-a lungul timpului, dar chiar și în aceste condiții, se menține nu doar printre cele mai cele mai populare, dar și printre cele mai rapide.
Mai mult decât atât, unul dintre avantajele lui Chrome este numărul mare de extensii disponibile, posibilitatea de fi legat cu contul de Gmail și posibilitatea de a lucra cu gadgetul Chromecast. Însă toate aceste feature-uri trebuie folosite cu atenție, întrucât, în caz contrar, viteza Google Chrome ar putea avea de suferit.
În cazul în care te numeri printre cei care au probleme cu browser-ul din acest punct de vedere, poți apela la una dintre metodele pe care le-am menționat mai jos.

Dezactivează pluginurile și a extensiile
Dezactivarea pluginurilor și a extensiilor este primul sfat deoarece se presupune că este și cel mai util. Cel mai rapid mod prin care poți vedea toate pluginurile active este să scrii ”about:plugins” în bara de adresă. În acel moment, vei putea vedea o listă cu toate pluginurile. Sunt unele, desigur, de care ai nevoie de multe ori, precum Adobe Flash sau PDF Viewer, însă altele ar putea să scadă viteza Google
Și extensiile și aplicațiile pot fi vizualizate foarte ușor. Accesează meniul din dreapta sus și fă click pe ”More Tools” și apoi pe ”Extensions”. La fel ca în cazul pluginurilor, unele extensii pot fi utile. Din această cauză, trebuie să ai grijă dacă alegi să le dezactivezi sau să le înlături complet.

Actualizează browserul
Butonul acela din dreapta sus este verde de ceva vreme, însă ai refuzat să efectuezi actualizarea? Dacă ai probleme cu Google Chrome, acum ar fi timpul să-i permiți să facă un update. În funcție de cât de veche este versiunea pe care o utilizezi, culoarea butonului se va schimba din verde, în portocaliu și, într-un final, în roșu.

Șterge istoricul navigărilor
O metodă foarte bună pentru a crește viteza Google Chrome presupune ștergerea istoricului navigărilor pe internet. Pentru a accesa istoricul, trebuie doar să faci click pe meniul din dreapta sus, apoi pe ”History”. Aici vei avea mai multe opțiuni. Poți șterge informațiile stocate în ultima oră, zi, săptămână, lună, sau întregul istoric. De asemenea, poți selecta unele informații pe care le vrei înlăturate, păstrându-le, în schimb, pe altele. Este recomandat, totuși, să nu ștergi parolele, însă de celelalte te poți lipsi ușor.

Descarcă o extensie pentru tab-uri
Știu că am menționat că extensiile pot reprezenta probleme, însă, în același timp, acestea te pot ajuta să rezolvi probleme mai mari. După cum scrie ZDNet, extensiile Tab Wrangler, One Tab și The Great Suspender sunt trei soluții care pot ține sub control cantitatea de memorie utilizată de fiecare tab în parte, pentru a face browser-ul mai rapid.

Descarcă extensia Data Saver
Date Saver se folosește de serverele Google pentru a optimiza paginile web înainte ca acestea să fie descărcate de browserul tău. Prin urmare, extensia aceasta este foarte utilă pentru cei care au o conexiune slabă la internet.

Descarcă un program utilitar
Nu este soluția pe care mulți dintre noi ar vrea să o vadă, însă, uneori, se poate dovedi extrem de utilă. Instalarea unui program precum CCleaner te poate ajuta să scapi altele inutile și să eliberezi o cantitate mare de spațiu pe hard-drive.

Renunță la teme
Ai uitat cumva să scapi de acea temă Star Wars după ce a apărut filmul The Force Awakens? Atunci, dacă ai probleme cu viteza Google Chrome, ar fi timpul să renunți la ea. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să scrii ”chrome://settings” în bara de adresă și să faci click pe butonul ”Reset to default theme”, situat sub Appearance.

Actualizează sistemul de operare
În mod evident, am ales să păstrăm această soluție pentru final întrucât reinstalarea sistemului de operare sau optarea pentru o nouă versiune este un pas destul de important. Nu ar trebuie să faci așa ceva decât dacă orice altă metodă pentru a crește viteza Google Chrome a eșuat.

sursa: playtech.ro

Loading...

Citește și

Procesorul pentru Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial

Samsung Galaxy S9 urmează să beneficieze de noul procesor Qualcomm Snapdragon 845, care a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.