marți , 12 decembrie 2017 - 4:34

Mii de animale VACCINATE împotriva Antraxului

vaci-camp19

Antraxul este o boală mortală în majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputându-se valorifica nimic dată fiind rezistenţa deosebită a sporilor şi transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea. Mii de animale din Gorj au fost deja vaccinate de către medicii de la DSV Gorj.

Imunizarea anti-antrax se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună. Vaccinarea este gratuită pentru proprietarii de animale, costul acestei acţiuni este suportat de la bugetul de stat, în cadrul Programului Strategic. Acţiunea îşi propune să prevină îmbolnăvirea cu antrax a animalelor, în mod special a celor din mediul rural, dar şi a oamenilor. „Au fost vaccinate mii de capete: 44.926 de bovine, 131.012 ovine, 30.554 caprine și 7.805 cabaline de pe raza întregului județ. Au fost vaccinate animalele care aveau vârsta de peste o lună și care nu erau gestante. Au mai rămas de vaccinat. Proprietarii de animale din aceste specii despre obligaţia legală pe care o au de a permite accesul medicilor veterinari în gospodării pentru a vaccina animalele”, a spus medicul Nicolae Călescu, șeful DSV Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Emoționant! Împreună de sărbători, la Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni

Ca în fiecare an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.