Mii de animale VACCINATE împotriva Antraxului

vaci-camp19

Antraxul este o boală mortală în majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputându-se valorifica nimic dată fiind rezistenţa deosebită a sporilor şi transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea. Mii de animale din Gorj au fost deja vaccinate de către medicii de la DSV Gorj.

Imunizarea anti-antrax se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună. Vaccinarea este gratuită pentru proprietarii de animale, costul acestei acţiuni este suportat de la bugetul de stat, în cadrul Programului Strategic. Acţiunea îşi propune să prevină îmbolnăvirea cu antrax a animalelor, în mod special a celor din mediul rural, dar şi a oamenilor. „Au fost vaccinate mii de capete: 44.926 de bovine, 131.012 ovine, 30.554 caprine și 7.805 cabaline de pe raza întregului județ. Au fost vaccinate animalele care aveau vârsta de peste o lună și care nu erau gestante. Au mai rămas de vaccinat. Proprietarii de animale din aceste specii despre obligaţia legală pe care o au de a permite accesul medicilor veterinari în gospodării pentru a vaccina animalele”, a spus medicul Nicolae Călescu, șeful DSV Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

 Daca ai terminat clasa a VIII-a si te gandesti la urmatoarea etapa din viata ta, generatia de electricieni a viitorului te asteapta in cadrul programului Ucenic Electrician!  

De 2 ani, programul Ucenic Electrician sprijinit de operatorul Distributie Oltenia ofera oportunitatea de a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.