Mii de persoane la Lainici! Motivul: marea sărbătoare creștină, dar și bâlciul de lângă Mănăstire

Câteva mii de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi, 6 august, de praznicul „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos”, la Mănăstirea Lainici. Slujba Sfintei Liturghii este săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei și alți înalți prelați. 

Sărbătoarea a început de aseară, prin săvârşirea slujbei Vecerniei, unită cu Litia şi Privegherea în cinstea marelui praznic.Praznicul „Schimbarea la Faţă” este hramul istoric al vechii aşezări monahale de pe defileul Jiului, fiind păstrat de Schitul Locurele, aşezământ poziţionat la aproximativ 5 km de Mănăstirea Lainici. Sărbătoarea a fost statornicită ca hram al acestui schit la data de 6 august 1860, când lăcaşul de închinare a fost sfinţit de Sfântul Calinic de la Cernica, pe atunci episcop de Râmnic.

Manastirea-Lainici

Bâlci lângă Mănăstire

La fel ca în fiecare an, tot pe 6 august, are loc și bâlciul de la Lainici. Și aici, mii de gorjeni, dar și persoane din județele învecinate vor fi prezenți. Distracția va fi cuvântul de ordine. Foarte multe forțe de ordine vor fi prezente la Lainici pentru a asigura ordinea și liniștea publică. An de an, sute de persoane vin la Lainici doar pentru acest bâlci.Vin din Gorj și din județele învecinate.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO ÎNFIORĂTOR! I-a înfipt SOŢIEI cuţitul în piept şi a lovit-o în cap cu un ciocan! Apoi, a intrat cu maşina sub un TIR! Şi poliţiştii s-au îngrozit!

Pe modelul crimei de la Timisoara, un barbat de 40 de ani din Arad și-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *