Minciuni de la acționari, o minciună și-n teren!

pandurii-faza

FC Dinamo București — CS Pandurii 4-0 (3-0)
Stadion ”Dinamo” (București), spectatori 2.000
Au marcat: Lazar (min.5 -autogol), Valentin Lazăr (37, 89), Antun Palic (39)
Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Nedelcearu, M. Oliva – D. Nistor (Rotariu 68), Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec (Gnohere 61), Lazăr. Antrenor Ioan Andone.
Pandurii: Lazar – Pleaşcă, Piţian (Pârcălabu 70), Vasiljevic, Grecu (Bunoza 44) – Răuţă, Sănmărtean – Antal, V. Alexandru, Herea – Ţucudean (Voiculeţ 46). Antrenor Petre Grigoraș.
Arbitri: Ovidiu Hațegan – Valentin Avram și Mircea Orbuleț; rezervă Robert Dumitru. Observatori: Corneliu Fecioru (CCA), Constantin Stătescu (LPF)

Pandurii au încheiat prima parte de sezonului regulat din Liga I printr-un rezultat rușinos în ”Groapă”, în fața lui Dinamo. Deznădăjduiți de promisiunile deșarte ale acționariatului clubului de fotbal gorjean, elevii lui Grigoraș au făcut doar un simplu act de prezență la București, fiind învinși cu un neverosimil 0-4 de către ”câinii roșii”.

Plecați la București doar cu gândul că vor încasa măcar un salariu din cele patru restante, ”pandurii” lui Grigoraș au așteptat în zadar banii promiși de conducere, astfel că au intrat în ”Groapă” doar pentru a ieși apoi… destul de șifonați! Minciuni au primit, o minciună de meci au oferit! De partea cealaltă, cu trei înfrângeri consecutive în Liga 1, Dinamo era obligată sa câștige pe teren propriu în fața formației gorjene, iar pentru Ioan Andone demiterea plutea deasupra capului. De pe atare coordonate, ”câinii”, deciși să ”muște” din niște oaspeți destul de deznădăjduiți, au trecut extrem de repede la conducere și chiar cu ajutorul portarului Lazar, gafeor de meserie, înger și demon deopotrivă, în ultimele etape. După câteva ratări monumentale ale lui Nistor și Nemec, Vali Lazăr nu i-a iertat însă pe oaspeți și a dublat avantajul trupei din”Ștefan cel Mare”. Două minute mai târziu după ce se făcuse deja 2-0, Palic a dus scorul la rezultat de forfait, punctând pentru prima dată în acest sezon. La capătul unei reprize secunde în care gazdele nu au mai forțat, același Vali Lazăr a stabilit totuși scorul final, 4-0, în minutul 89. Acest rezultat a consemnat practic cel mai clar succes obținut de Dinamo din istoria meciurilor cu Pandurii. Din păcate pentru echipa din Târgu Jiu, în contextul în care nici măcar promisiunile nu mai țin deja de cald, vor urma acum ale două partide oficiale în doar câteva zile: marți, în Cupa României cu Poli ACS, la Timișoara, în 16-mile Cupei României și sâmbătă, la Craiova, cu CS U, în prima etapă a returului. Rămâne deci, de văzut, dacă vor ieși elevii lui Petre Grigoraș vor ieși cu capul sus sau plecat din aceste două confruntări… Asta dacă nu cumva, la respectivele partide, Pandurii se va prezenta cu juniorii din cauza conflictului deschis între jucători și conducerea clubului. Singura ieșire din criză ar fi achitarea banilor promiși la finalul săptămânii trecute, ceea ce ar reprezentat un miracol.

Grigoraș: „Jucătorii pur și simplu nu s-au putut concentra”

grig1

Așa cum era de așteptat, la finalul partidei cu Dinamo, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș, s-a arătat extrem de trist. Atât în privința rezultatului, cât și a evoluției echipei sale, Grigoraș s-a chinuit în zadar să tragă o concluzie. Cel puțin pentru disputa susținută în „Ștefan cel Mare”… ”A fost o primă repriză de coșmar, greu de explicat. Este clar că tot ce s-a întâmplat în ultima vreme la echipă și-a pus amprenta pe evoluția din prima repriză, una care a fost incredibilă pentru noi. În partea a doua, am arătat și noi orgoliu și am arătat, cât de cât, că suntem și noi o echipă. Este o înfrângere dureroasă, dar nu se poate trage o concluzie la finalul turului doar după acest meci”, a spus ”principalul” de pe banca gorjeană. Cert este că dezastrul pandurilor în partida cu Dinamo a început odată cu autogolul demn de cascadorii râsului reușit (din nou) de un goalkeeper: ”Lazar nu este singurul vinovat. Și ceilalți au greșit la fel de mult ca și el. Da, a făcut o gafă, nu este la prima abatere, nu știu acum ce decizie voi lua în privința lui, dar pierdem prea multe puncte din greșeli de portar. Adevărat, am luat gol repede, dar asta nu a făcut decât să adâncească criza în care ne aflăm”, a concluzionat Petre Grigoraș. Deși înțelege foarte bine situația extremă în care regăsesc acum jucătorii săi, antrenorul pandurilor nu vrea să creadă că evoluția echipei din meciul cu Dinamo este un mod de protest al lui Sânmărtean and Co., care au decis să facă doar un simplu act de prezență după ce au fost din nou mințiți de conducere. ”Nu cred că a fost o formă de protest. Nu pot acuza jucătorii de rea credință pentru evoluția din prima repriză în care am fost dominați la toate capitolele. Puteau alege alt mod pentru a protesta, nu, pur și simplu nu s-au putut concentra. A fost, de departe, cea mai proastă repriză a noastră din ultimii 5-6 ani. Nu avem nicio scuză”, susține Grigoraș.loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *