Minerii de la Roșiuța, la discuții cu Cioloș. Ce le-a spus premierul despre CEO

rosca1

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Sindicatul Liber Cariera Roșiuța l-au întâmpinat, vineri, la Tg-Jiu, pe Dacian Cioloș și i-au expus problemele cu care se confruntă CE Oltenia.
Sindicaliștii i-au transmis premierului că alte concedieri la CEO vor pune pe butuci foarte multe subunități și perimetre miniere ale companiei.

roscaLiderul sindical Nelu Roșca i-a explicat premierului mesajul pe care l-au purtat minerii, pe tricouri: ”CEO, sursa vieții în Oltenia”, și i-a cerut să fie alături de companie, în contextul importanței pe care o are aceasta în zonă. ”CEO trebuie să fie pus acolo unde îi este locul în Sistemul Energetic Național pentru că din 1960 aprinde becurile în România indiferent că e secetă sau îngheț, iar în strategia energetică să fie prevăzut să putem face mix energetic noi ca entitate. I-am cerut premierului să fie alături de noi pentru că urmează o rectificare bugetară și i-am ridicat și problema exproprierilor pentru că nu mai există fronturi de lucru”, a declarat Roșca.

Ce asigurări a dat Cioloş, la Târgu Jiu

Liderul sindical a afirmat că premierul Cioloș i-a asigurat pe minerii veniți, vineri, să-i facă cunoscută situația CEO, că în Strategia Energetică a României va fi prins mixul energetic ca și entitate de sine stătătoare, ca persoană juridică, lucru pe care îl au toate țările din UE.
Dacian Cioloș le-a spus sindicaliștilor că România nu poate să se susțină fără energia produsă pe bază de cărbune.
Vicepremierul Costin Borc s-a oprit și el la discuții și le-a spus sindicaliștilor că, în privința exproprierilor, a grăbit lucrurile, iar problema va fi rezolvată în următoarea perioadă.

Despre concedieri

Sindicalistul de la Roșiuța i-a spus premierului că alte concedieri care se prefigurează pentru anul viitor vor pune pe butuci foarte multe subunități și perimetre miniere ale CEO, în contextul lipsei de personal din minerit.
”O concediere pe care și-o doresc cei din administrație sau cei din minister, haotică, noi nu o să mai fim de acord cu ea. Trebuie să existe un program de restructurare și acompaniament social cel puțin pe o perioadă de cinci ani, pentru a inventaria resursele umane. S-au trezit cei din CEO, după concedierile din acest an, că nu au anumiți salariați cu pregătiri și calificări pentru unele activități”, a conchis Roșca.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Tânăr de 22 de ani din Târgu Jiu, prins cu pistolul în maşină! Ce au descoperit polițiștii

Un tânăr de 22 de ani, din Târgu-Jiu, oprit în trafic de polițiști pentru un …

3 comentarii

  1. Ce fețe .....neserioși

    Roșca , Socate, Duțescu ….ce fețe de parveniți analfabeți…..
    Roșca deplasarea la TgJiu decontată din banii de la sindicat.Câți bani ți ai băgat în buzunar ?

  2. Ce fețe .....neserioși

    Cristi de la vuvari ….slugoiului vrei si tu ceva din oasele roase de Roșca ?

  3. Nu garantez ca nu sunt slugoi parveniți dar in privința disponibilizărilor au dreptate, ar fi bine sa se oprească !Justițiabile dau dreptate ramestilor care și-au însușit zeci de mii de lei pe nedrept in timp ce sunt mii de disponibilizați fara vina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *