Minerii, program de 7 zile în octombrie

mineri-ceo

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor lucra în luna octombrie, la program de şapte zile pe săptămână. Deja în bazinul Motru programul de lucru include și ziua de sâmbătă, în acest fel compania dorește să-și asigure stocurile de cărbune și continuitate în livrările către termocentrale.În condițiile în care energia produsă pe bază de cărbune susținea, aseară, 32 % din Sistemul Energetic Național, CE Oltenia a aprobat deja programul de lucru de 7 zile pentru luna octombrie, în carierele miniere, pentru a putea asigura continuitatea în termocentrale și stocurile de lignit.
Minerii vor primi 75% în plus la salariu pentru ziua de sâmbătă și 100% pentru cea de duminică în care vor merge la muncă.
În bazinul Motru se va lucra 6 zile pe săptămână întrucât carierele din zonă nu s-au confruntat cu probleme de exproprieri și au funcționat la capacitate maximă.

Sucursala Motru-Jilț are cea mai mare producție din Divizia Minieră

Cariera Roșiuța livrează aproximativ 12.000 de tone de cărbune zilnic (350.000 de tone, lunar) pentru termocentrale, iar în prezent are 100.000 de tone de lignit în depozit. Și Cariera Lupoaia are peste 40.000 de tone de cărbune în depozit.
Aproximativ 40% din producția de cărbune a CEO este dată de bazinul Motru, la un cost mediu de producție, pe cele două cariere Roșiuța și Lupoaia, de circa 37 de lei/tonă.
În cursul serii, din cei 6.642 MW producție de energie la nivel național, 2.111 MW erau produși pe cărbune.

Adrian Georgescu
loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *